Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ekskluzivno

Čilić za Dnevnik Nove TV: "Đokovićev povijesni uspjeh, ali teško je reći tko je najveći svih vremena"

Nakon što je nedavno operirao koljeno, Marin Čilić opravlja se u Zagrebu. U ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV najbolji hrvatski tenisač s optmizmom je govorio o procesu oporavka, ali i o Novaku Đokoviću te karijeri u eri velike trojke. S Marinom je razgovarao Saša Lugonjić.

Umjesto reketa u ruci su mu štake. Marin Čilić pun optimizma krenuo je put Australije, na prvi Grand Slam sezone, no vratio se prije vremena i završio na operacijskom stolu.

"Operiran mi je lateralni meniskus, tako da bit će malo duži oporavak. U ovom prvom dijelu morat ću biti na jednoj nozi, ali sve u svemu pozitivan sam. Vjerujem da će taj meniskus biti dobar dugoročno za ostatak karijere", izrazio je optimizam na početku razgovora za Dnevnik Nove TV.

Prvi hrvatski reket vjeruje da bi povratak mogao uslijediti sredinom svibnja. Prošle je sezone, posebno na Grand Slam turnirima, pokazao da itekako ima još što reći u teniskom svijetu.

"Tu sam veoma motiviran, pozitivan i osjećam da se mogu vratiti, ako zdravstveno budem OK, i da ću ponovno imati dobrih rezultata."

"Đoković je pokazao dominaciju možda kao nikada dosad"

Australian Open silom prilika gledao je ispred ekrana i, poput ostalih, bio zadivljen novim trijumfom Novaka Đokovića.

"Pratio sam čak dosta njegov meč s Dimitrovom, u kojem je, mislim, bio najranjiviji, ali nakon toga do kraja pokazao je dominaciju možda kao nikada dosad. S obzirom na način na koji je prošao cijeli ždrijeb i kako je osvojio, zbilja povijesni uspjeh, nema se što tu reći."

Đokovićev 22. naslov ponovno je aktualizirao priču o utrci za najvećeg u povijesti, a razmišljanje Marina Čilića - koji je igrao brojne mečeve s velikom trojkom - ima posebnu težinu.

"Kad se gledaju ti Grand Slamovi, sigurno da bih Novaka stavio kao prvog favorita, s obzirom na to kako je motiviran, kako igra i sad se ponovno vratio u vrhunsku formu, dobio je taj veliki vjetar u leđa osvajanjem tog Grand Slama. Ali s obzirom na to da sam igrao sa svom trojicom, prošao više-manje cijelu karijeru s njima, meni je to teško razlučivati i možda čak nepotrebno, jer svaki je na svoj način pokazao koliko je značio ovome sportu i koliko su doprinijeli tenisu da ih dignu do planetarnih visina. Federer na svoj način, Novak na svoj, Rafa na svoj, jedno vrijeme i Murray. Mi smo svi bili sudionici toga, ja isto dosta velikim dijelom da sam uspio napraviti te rezultate koje jesam, ali je bilo zbilja fenomenalno biti s njima u ovoj eri."

U toj eri rijetki su osvajali Grand Slam naslove. Marin je jedan od njih, kao i Dominic Thiem, koji je jučer u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik Nove TV biranim riječima govorio o najboljem hrvatskom tenisaču.

"Naj fair play igrač od svih i pokazuje cijelu svoju karijeru koliki je radnik i koje rezultate je napravio. Poštujemo se strašno, vidio sam sve što je rekao, tako da skidam kapu i njemu i vjerujem da se može vratiti i ponovno pokazivati ono što je pokazivao prije nekoliko godina."

Čilić presretan zbog Zrinke Ljutić

Sjajne rezultate ove sezone ima i Zrinka Ljutić, skijašica koja je bila stipendistica Čilićeve zaklade.

"Presretan sam zbog nje, zbog cijele obitelji. Jedna prekrasna sportska obitelj, koji žive sport, ne samo Zrinka nego i braća Tvrtko i Hrvoje, sestra Dora, koja je također naša stipendistica. I baš smo presretni zbog njih i nadamo se da će nastaviti u tom smjeru."

Kao što će u svom smjeru nastaviti i zaklada Marina Čilića. Ove godine trebali bi zaokružiti brojku od sto stipendista. I dodijeljenih milijun kuna.

"S time bi se mogla zaokružiti brojka od sto stipendista u našoj maloj zakladi i vjerujem milijun kuna stipendija od početka zaklade, tako da će to biti jedna lijepa priča. I kao Zrinka, svi mogu uvidjeti da sanjati visoko stvarno nije daleko."

"Neki pozitivan period povratka bio bi sredina petog mjeseca. Treba dati vremena iznutra tijelu da zacijeli, da to sve bude kako treba i da mogu onda biti potpuno slobodan na terenu i imati normalnu sezonu do kraja", zaključio je Čilić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider