Tenis
SPORTOVI
Tenis
"molim vas, pišite mi"

Spojite prijevremenu mirovinu i izolaciju zbog korone i dobit ćete Šarapovu koja dijeli svoj broj mobitela

Jedna od jedna od igračica koja je obilježila tenisku povijest Maria Šarapova odlučila se za neobičan potez s obzirom na svoj zvjezdani status među fanovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije svega nekoliko mjeseci jedna od tenisačica koja je obilježila veliki dio povijesti ovog sporta otišla je u mirovinu. Marija Šarapova odlučila je nakon brojnih problema s ozljedama okončati svoju karijeru.

Prije također nekoliko mjeseci pojavio se koronavirus, koji upravo hara SAD-om gdje živi bivša tenisačica. Mirovina nakon više od 20 godina tenisa, plus izolacija u svojoj kući može iznimno teško pasti nekome tko je bio okružen fanovima, medijima i ljudima do prije par mjeseci.

Šarapova je zato došla na ideju da nakon videokonferencije s čak 150 ljudi objavi javno svoj broj mobitela (jednog od vjerojatno nekoliko), te je zamolila svoje fanove da joj pišu.

gol expired Iskreni odgovor bivšeg izbornika Hrvatske koji je odjeknuo Balkanom: "To je dobra šamarčina svima nama" divider

"Pozdrav svima. Sretan vam petak, što god to značilo. Razmišljala sam kako da dođem sa svima vama u kontakt i došla sam na ideju. Želim čuti što mislite o cijeloj ovoj situaciji distanciranja i izolacije. Evo vam ideja, želim da mi pišete što mislite o tome. Napisat ću ovdje svoj broj mobitela koji upravo držim u rukama i snimam se. Dakle, pišite mi i čekajte na odgovor. Molim vas to napravite", rekla je između ostalog Šarapova.

Sa svega 32 godine profesionalni sport napušta igračica koja je u karijeri osvojila pet Grand Slam titula, te sveukupno 36 WTA naslova. Bila je svjetski broj 1 svega 21 tjedan u karijeri, a završila ju je kao 369. igračica svijeta.

gol expired Srušio prvaka Europe na Anfieldu pa novom članu obitelji dao legendarno ime u sjećanje na taj dan divider

Jedna je od samo deset žena koja je osvojila sva četiri Grand Slam naslova te jedina Ruskinja kojoj je pošlo to za rukom. Do svjetskog broja 1 stigla je sa svega 18 godina.

Mnogi je vide kao jednu od najborbenijih tenisačica u povijesti ovog sporta, koja je u velikoj mjeri promijenila povijest ove igre.

Jedina, ali velika mrlja na njezinoj karijeri jest pad na doping-testu 2016. godine zbog kojeg je suspendirana na dvije godine. Suspenzija je smanjena na 15 mjeseci, no nikada se nakon toga nije uspjela vratiti na razinu na kojoj je bila u najboljim godinama svoje karijere.

Prema magazinu Forbes, ona je 11 godina zaredom bila najplaćenija sportašica svijeta.

Recimo i da je posljednji meč odigrala na Australian Openu protiv naše Donne Vekić, koja ju je porazila sa 6:3, 6:4.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider