Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo kraljice

Mikica nije izdržala, a da ne zaplače: Suze koje obilaze svijet!

Mirjana Lučić-Baroni ponovila je uspjeh od prije 18 godina kada je kao 17-godišnjakinja igrala polufinale Wimbledona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6-4, 3-6, 6-4 i prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu Australian Opena, 34-godišnja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni odradila je jedan od najemotivnijih intervjua u svom životu. Mikica se stala pred ispunjenu Rod Laver Arenu i nije mogla izdržati, a da ne zaplače.

"Jednog ću dana ispričati veliku, dugačku priču o onome što mi se dogodilo. Nisam mogla ni sanjati da ću ponovno biti u ovoj poziciji", rekla je Mirjana i briznula u plač.

Kada se pribrala nastavila je, ali su je emocije i dalje "drmale".

"Znam da svakoj tenisačici ulazak u polufinale znači mnogo, ali za mene je to nešto posebno. Nikada neću zaboraviti ovaj dan i ovih nekoliko posljednjih tjedana. Ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo. Doista je nevjerojatno da sam bila tako snažna i da sam se ustrajala u svojoj borbi", iskreno je rekla Lučić-Baroni i zaradila ovacije cijelog stadiona.

Mikica će u polufinalu igrati protiv jedne od najboljih tenisačica svih vremena - Serene Williams. Amerikanka je s glatkih 6:2, 6:3 razmontirala Britanku Johannu Kontu, koja do tog meča još nije izgubila ni set u 2017. godini!

Polufinalni okršaj u Melbourne Parku bit će treći dvoboj Mirjane Lučić-Baroni i Serene Williams. Prva dva su odigrale dok su još bile tinejdžerice, a Amerikanka još uvijek nije osvojila ni prvi od 71. WTA naslova, koliko ih sada ima u kolekciji. Oba meča dogodila su se 1998. godine i u oba je slavila Serena.

Mirjana Lučić-Baroni i Serena Williams bi na teren Rod Laver Arene trebale izaći u četvrtak, oko 6 sati ujutro po našem vremenu, nakon što svoj polufinalni meč odigraju Amerikanke Venus Williams i CoCo Vandeweghe. Taj dvoboj neće započeti prije 4 sata ujutro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider