Tenis
SPORTOVI
Tenis

Ljubičiću hrvatski derbi u Wimbledonu: Prvi put u drugom kolu nakon 2007.

Ivan Ljubičić dobio je hrvatski derbi u 1. kolu Wimbledona protiv Marina Čilića sa 7-6(2), 3-6, 6-3, 6-4…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, ovaj dvoboj je bio prekinut u ponedjeljak kod rezultata 1-1 u setovima i 2-1 za Ljubičića u trećem. U tom dijelu meča je Čilić imao bolje prilike i više propuštao. No, u nastavku u utorak, Ivan Ljubičić je igrao i servirao puno bolje. Taktički je nadigrao Čilića koji je, pak, previše griješio. Napravio je 12 neforsiranih pogrešaka više od Ljubičića koji je, pak, isporučio 21 as, 12 više od svog mlađeg sunarodnjaka. Bili su to vjerojatno i odlučujući elementi za pobjedu Ljubičića, njegovu prvu u Wimbledonu još od 2007. godine.

Ljubičić je odmah u prvom gemu nastavka napravio break za vodstvo 3-1 u trećem setu, te je držao svoj servis do kraja.

>> Wimbledon: Karlović sretno preko Tipsarevića do drugog kola

>> Deset zanimljivosti koje sigurno niste znali o Wimbledonu

U četvrtom setu je Ljubičić došao do breaka u prvom gemu, iako je Čilić krenuo s 30-0. U četvrtom gemu je Ljubičić spasio 0-40, tri break-lopte, a pri vodstvu 4-2 je još jednom oduzeo servis Čiliću, kada je iskoristio treću break-loptu u tom gemu.

Čilić je uspio nadoknaditi jedan break zaostatka, ali je Ljubičić kod vodstva 5-4 lagano osvojio gem, a time i meč, iako ga prvi servis u tom gemu nije služio.

Čilić trenutno na ATP ljestvici zauzima 26. mjesto, a Ljubičić 33. Ovo je bio drugi međusobni ogled dvojice najboljih hrvatskih tenisača. Prvi je također pripao Ljubičiću, prije tri godine u Indian Wellsu.

U 2. kolu će Ljubičić igrati protiv Ukrajinca Sergija Stahovskija, 46. tenisača svijeta, kojeg je pobijedio dva puta u dosadašnja tri meča, 2009. godine na londonskoj travi, ali u Queens' Clubu, te ove godine u Roterdamu. Stahovskij je svoju jedinu pobjedu upisao u finalu zagrebačkog ATP turnira 2008. godine.

Wimbledon, tenisači, 1. kolo:

Ljubičić – Čilić (27) 7-6(2), 3-6, 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider