Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki intervju

Ljubičić o Đokoviću: "Kao da ima dva karaktera, jedan koji se ljuti na sve, a drugi koji je humanitaran i voli ljude''

Ivan Ljubičić u velikom intervju za Dnevnik Nove TV govorio je o Novaku Đokoviću.

Legendarni hrvatski trener Ivan Ljubičić dao je veliki intervju za Dnevnik Nove TV, a s novinarom Sašom Lugonjićem razgovarao je gotovo sat vremena, a neizbježna je tema bio i srpski tenisač Novak Đoković.

Potegnulo se pitanje je li Novak mentalno najjači tenisač u povijesti:

"Ne mogu se složiti s tim", rekao je Ljubičić pa nastavio: 

"To bi značilo da Rafa Nadal nije. Oni su doveli do vrhunca, do apsolutnog savršenstva kako izvući maksimum iz sebe. Oni su primjer djeci kako treba razmišljati".

Đoković je veliki borac na terenu. Kritičari mu znaju zamjerati određeno ponašanje, poput onih ljutitih uzvuka prema svom stručnom timu.

"Mislim da se on hrani tom negativnom energijom, potrebna mu je da iz njega izvuče 110 posto. On mora naći nekoga tko ga ljuti, ako to nije publika, onda je to netko iz njegovog tima", rekao je Ljubičić pa pokušao objasniti zašto srpski tenisač kod nekih nikad nije bio popularan poput Nadala i Federera:

"Imam mišljenje, ali je teško objašnjivo. Čini mi se da Novak ima dva karaktera, jedan s negativnom energijom gdje se ljuti na sve i svakoga i drugi koji voli ljude, koji je humanitaran. Zbog toga gubi dio navijača, koji traže kontinuitet u karakteru", kazao je.

Neslaganje oko nove udruge

Bilo je riječi i o udruženju tenisača (PTPA), koje je pokrenuo srpski tenisač:

"Ne razumijem tu udrugu. ATP je udruženje profesionalnih tenisača, turniri i igrači sjednu skupa za stol i donose zajedničke odluke. To udruženje tenisača opet mora sjesti s ATP-om ili turnirima i pregovarati o stvarima. 

Novak nije bio zadovoljan s rezultatima pa je pokrenuo novo udruženje. Mislim d da je logičnije sjesti za stol, ne možete dobiti uvijek ono što želite. Nisam razgovarao s Novakom o tome, ali Roger i Rafa vjeruju u ATP, dijalog i zajednički razgovor", rekao je Ljubičić pa dodao:

"Tenis je drugi najpopularniji sport na svijetu, a dok god mi smo rascjepkani, nećemo biti toliko dobri", zaključio je.

Cijeli intervju s Ivanom Ljubičićem

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider