Tenis
SPORTOVI
Tenis
''ubija me to...''

Legendarni McEnroe teška srca priznao tko je najobdareniji tenisač stare škole

John McEnroe uvijek je bio zabavljač, nekad na terenu, danas u medijskim nastupima.

Galerija John McEnroe i Ivan Lendl (Foto: AFP) John McEnroe i Ivan Lendl (Foto: AFP) Ivan Lendl (Foto: AFP) +1 Ivan Lendl (Foto: AFP)

Legendarni američki tenisač John McEnroe uvijek je bio jedan od onih koji nisu imali dlake na jeziku. Jedan od najboljih tenisača 20. stoljeća bio je pravi luđak na terenu, ali čim se ne igra za bodove, McEnroe je prvi koji će se dobro našaliti i zabaviti sve oko sebe.

U jednoj je američkoj TV emisiji dobio škakljivo pitanje, ali nije imao problema s odgovorom. Za razliku od nekih drugih pitanja, na ovom se nije pozvao na ''peti amandman''. Tko je bio najobdareniji tenisač, upitao ga je voditelj, a on je teška srca morao priznati:

''Mrzim što to moram reći jer bio je jedan od mojih najvećih rivala, ali moram mu ovdje odati priznanje. To je Ivan Lendl.''

''Ubija me što to moram priznati u ovom nastupu uživo.''

Znajući za tu činjenicu, je li te to živciralo još više u vašem rivalstvu, upitao ga je voditelj.

''Da'', rekao je McEnroe, nakon čega su svi opet prasnuli u smijeh.

Rivalstvo Johna McEnroea i Čeha Ivana Lendla bilo je jedno od najvećih u svijetu tenisa osamdesetih godina. Između 1980. i 1992. godine igrali su 37 puta, a najveći meč odigrali su u finalu Roland Garrosa 1984. godine kada se Lendl vratio iz zaostatka od dva seta te na kraju slavio. Tko zna gdje je McEnroe tada gledao…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider