Tenis
SPORTOVI
Tenis
laver cup

Europa vodi nakon prvog dana, Federer i Đoković izgubili u parovima

Jedinu pobjedu domaćinima dvoboja u Chicagu donijeli su Jack Sock i Kevin Anderson svladavši Federera i Novaka Đokovića u paru.

Roger Federer i Novak Đoković (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U ekshibicijskom dvoboju teniskih reprezentacija Europe i "Ostatka svijeta", koji je osmislio Roger Federer i njegov menadžerski tim te mu nadjenuo ime Laver Cup, Europljani nakon prva tri pojedinačna meča i dvoboja parova vode sa 3:1.

Jedinu pobjedu "domaćinima" dvoboja u Chicagu donijeli su Jack Sock i Kevin Anderson svladavši Federera i Novaka Đokovića u paru.

Amerikanac Sock i Južnoafrikanac Anderson slavili su sa 6:7 (5), 6:3, 10:6 te tako spriječili Europljane da nakon prvog dana imaju stopostotan učinak, iako to ne bi previše značilo za ukupan rezultat ovog trodnevnog natjecanja, jer je format takav da sa svakim novim danom mečevi postaju bodovno sve vredniji.

Naime, za pobjedu se prvog dana dobivao jedan bod, drugog dana će ulog biti dva, a trećeg, završnog dana čak tri boda, što je napravljeno kako nijedna reprezentacija ne bi mogla do ukupne pobjede, za koju je potrebno 13 bodova, u dva dana.

Svakog dana na rasporedu su tri pojedinačna dvoboja i jedan meč parova.

Drugo izdanje Laver Cupa otvorili su Bugarin Grigor Dimitrov i Amerikanac Frances Tiafoe, koji je u reprezentaciji "ostatka svijeta" zamijenio Argentinca Juana Martina del Potra. Dimitrov je slavio s uvjerljivih 6:1, 6:4. Preostala dva pojedinačna dvoboja bila su mnogo neizvjesnija.

Britanac Kyle Edmund je povećao vodstvo Europljana u čikaškom United Centeru svladavši Jacka Socka sa 6:4, 5:7, 10:6. Veliku priliku da svojoj reprezentaciji donese prvi bod imao je Argentinac Diego Schwartzman koji je u meču protiv Belgijca Davida Goffina u rukama imao dvije meč-lopte pri vodstvu 9:7 u produženom ''tie-breaku'' koji odlučuje o pobjedi pri rezultatu 1:1 u setovima. No, Goffin je nanizao četiri poena, od kojih je tri osvojio nakon Schwartzmanovih promašaja forhendom, te na kraju slavio sa 6-4, 4-6, 11-9.

U subotu će se u prvom dvoboju, od 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, za dva boda boriti Nijemac Alexander Zverev i Amerikanac John Isner.

U drugom pojedinačnom meču igrat će Švicarac Roger Federer i Australac Nick Kyrgios, a u noćnom dijelu programa (od dva sata iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu) snage će odmjeriti Srbin Novak Đoković i Južnoafrikanac Kevin Anderson, dok će se za dva boda u paru boriti Dimitrov i Goffin s europske strane te Kyrgios i Sock za "ostatak svijeta".

 

LAVER CUP - rezultati prvog dana

EUROPA - OSTATAK SVIJETA 3:1

Grigor Dimitrov (Bug) - Frances Tiafoe (SAD) 6:1, 6:4

Kyle Edmund (VB) - Jack Sock (SAD) 6:4, 5:7, 10:6

David Goffin (Bel) - Diego Schwartzman (Arg) 6:4, 4:6, 11:9

Novak Đooković / Roger Federer (Srb-Švi) - Kevin Anderson / Jack Sock (JAR - SAD) 7:6 (5), 3:6, 6:10

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider