Tenis
SPORTOVI
Tenis
teniska elita

Čilić slavio u prvom povijesnom meču novog teniskog natjecanja

Marin Čilić je slavio na otvaranju novog teniskog natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tenisači Europe poveli su sa 2-0 protiv Svijeta u prvom izdanju Laver Cupa koji je u petak počeo u Pragu, najbolji hrvatski igrač Marin Čilić je u prvom susretu svladao mladog Amerikanca Francesa Tiafoea sa 7:6 (3), 7:6 (0), a potom je Austrijanac Dominic Thiem nadigrao drugog Amerikanca Johna Isnera sa 6:7 (15), 7:6 (2), 10:7.

Ovo je prvo izdanje Laver Cupa koje će trajati do nedjelje, a pobjednik će postati ona selekcija koja prva osvojio 13 bodova. Svakoga dana na programu će biti po tri pojedinačna meča i jedan susret parova, pobjeda u svakom susretu u petak donosi po jedan bod, u subotu po dva, a u nedjelju po tri boda.

Kasnije u petak će u posljednjem pojedinačnom susretu dana igrati Nijemac Alexander Zverev za Europu i Kanađanin Denis Šapovalov za Svijet. U susretu parova Europu će predstavljati Čeh Tomaš Berdych i Španjolac Rafael Nadal, a Svijet Australac Nick Kyrgios i Amerikanac Jack Sock.

U Pragu Europu još predstavlja Švicarac Roger Federer, a Svijet Amerikanac Sam Querrey.

Laver Cup je novo tenisko natjecanje koje igraju reprezentacije Europe i Svijeta. Turnir nosi ime legendarnog Australca Roda Lavera, posljednjeg tenisača koji je u istoj kalendarskoj godini (1969.) osvojio sva četiri Grand Slam trofeja, te jedinog koji je to uspio učiniti prije toga kao amater (1962.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider