Tenis
SPORTOVI
Tenis
"ne poštuje nikoga"

Kontroverzni Australac priredio novi šou: Nadal poludio, Kyrgios provocirao navijače

Australac Nick Kyrgios priredio je pravi šou u svom meču protiv drugog tenisača svijeta Rafe Nadala.

Galerija Nick Kyrgios (Foto: AFP) Nick Kyrgios (Foto: AFP) Nick Kyrgios (Foto: AFP) +1 Nick Kyrgios (Foto: AFP)

Australac Nick Kyrgios eliminirao je u drugom kolu teniskog ATP turnira u Acapulcu prvog nositelja i drugog tenisača svijeta Španjolca Rafaela Nadala. Bilo je 3-6, 7-6(2), 7-6(6) za Australca, koji je spasio čak tri vezane meč-lopte u tie-breaku trećeg seta.

Nadal je iskoristio samo jednu od 10 prilika za break i ispustio je vodstvo od 6-3 u zadnjem tiebreaku prije nego je Kyrgios osvojio sljedećih pet poena zaredom. Australčeva pobjeda odjeknula je u teniskom svijetu, ali je još jednom na naslovnice dospio zbog svojeg "ludog" ponašanja za vrijeme i nakon meča.

Ono što će ostati najviše upamćeno je njegov "underhand" servis, odnosno servis ispod ruke koji je prodao Španjolcu. Nadal je inače poznat da čeka servise suparnika jako daleko iza osnovne linije, a to je "ludi" Kyrgios odlučio iskoristiti iznenadnim servisom ispod ruke, koji mnogi vide kao znak nepoštovanja prema suparniku.

Tako je to vidio i Nadal, baš kao i kompletno ponašanje Australca za vrijeme meča, ali i nakon, kada je na zvižduke navijača odgovorio stavljanjem prsta iza svog uha u stilu "da vas čujem".

"On je igrač koji ima nevjerojatan talent. Mogao bi biti Grand Slam pobjednik i boriti se za vrh ljestvice, ali postoji razlog zbog kojeg je tu gdje jest. Fali mu poštovanja prema navijačima, suparnicima, ali i prema samom sebi", rekao je Nadal nakon meča.

Nije trebao dugo čekati na odgovor Kyrgiosa, koji ne zna držati jezik za zubima.

"Ja sam drugačiji, Rafa je drugačiji. On nek se koncentrira na stvari koje su njemu potrebne za uspjeh. Ne zna ništa o meni i kroz što sam sve prošao. Nemam namjeru slušati ovo. Ja igram ovako, a on onako", zaključio je Australac, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Stanislasa Wawrinke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider