Tenis
SPORTOVI
Tenis
švicarac ozlijedio leđa

Za tjedan dana dobivamo novog broja 1: Nadal ili Federer?

Idućeg ponedjeljka gledat ćemo "novo" poznato lice na vrhu ATP ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki tenisač John Isner i Luksemburžanin Gilles Muller prva su dvojica tenisača koji su pobjedama izborili mjesto u 2. kolu ovotjednog ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje će Rafael Nadal i Roger Federer voditi borbu za povratak na čelno mjesto pojedinačne ATP ljestvice na kojem Španjolac nije bio od srpnja 2014., a Švicarac još od studenog 2012. godine.

Nadal ima bodovnu prednost, ali Švicarac obožava Cincy

Prva dvojica nositelja su Rafael Nadal i Roger Federer od kojih će se jedan sljedećeg tjedna vratiti na čelno mjesto pojedinačne ATP ljestvice. Nadal je na 'broju 1' ukupno proveo 141 tjedan, a posljednji put je to mjesto držao 6. srpnja 2014. godine. Federer je rekorder sa 302 tjedna provedena na čelu ljestvice, ali na njemu nije bio još od 4. studenog 2012. godine.

Nadal u ovaj tjedan ulazi s prednošću od 310 bodova, što može zahvaliti Alexanderu Zverevu koji je pobijedio Federera u finalu turnira u Montrealu. Ako se spomenuta dvojica nađu u finalu, onda će to biti meč s dvostrukim ulogom, jer će pobjedniku donositi trofej i povratak na teniski tron.

Federeru je za 'broj 1' minimalno potreban plasman u polufinale, uz uvjet da Nadal ne prođe prvu prepreku na turniru, a to će biti pobjednik dvoboja Francuza Gasqueta i Australca Smitha. Već jedna Nadalova pobjeda Federeru nameće kao imperativ plasman u finale, a dođe li Španjolac do polufinala, onda će Švicarac do 'broja 1' moći doći samo osvajanjem naslova. Federerov prvi suparnik će biti pobjednik meča Argentinca Schwartzmana i Rusa Hačanova.

Federer ozlijedio leđa

No pitanje je hoće li Federer uopće zaigrati u Cincyju, jer je u spomenutom finalu Montreala protiv Zvereva ozlijedio leđa. Dogodilo se to u petom gemu drugog seta, jer je nakon njega počeo samo lagano ubacivati prvi servis i nije pokušavao reagirati na sjajnu udarce Nijemca, koji je pronalazio same kuteve terena.

Švicarac se još nije oglasio po pitanju svog nastupa, no veliko je pitanje hoće li zaigrati. Vjerojatno se čeka točna definicija ozljede, odnosno je li nešto ozbiljnije ili je samo došlo do neugodnog trzaja i samo je potrebna pomoć kiropraktičara.

Treba znati da je za dva tjedna US Open, pa Federer treba razmišljati i o tome ako se želi, a rekao je sam da želi, vratiti na prvo mjesto ATP ljestvice. Za to mu je potreban naslov u Cincinnatiju, koji je dosada osvojio već SEDAM puta! Posljednji put je slavio prije dvije godine, u svom posljednjem nastupu, kada je do naslova došao bez izgubljenog seta i to nakon što je slavio protiv Andyja Murrayja i Novaka Đokovića, tadašnjih brojeva 1 i 2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider