Tenis
SPORTOVI
Tenis
ništa od meča s federerom

Karlović propustio veliku priliku i nakon maratona ispao s Wimbledona

Ivo Karlović je nakon dugotrajnog meča ispao s turnira.

Ivo Karlović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski teniski veteran, 39-godišnji Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 3. kolo Wimbledona. Njega je u 2. kolu nakon gotovo četiri sata igre svladao Nijemac Jan-Lennard Struff sa 6:7 (5), 3:6, 7:6 (4), 7:6 (4), 13:11.

Karloviću protiv Struffa nije pomogao ni 61 as, niti vodstvo od 2:0 u setovima kao niti meč-lopta kod prednosti 6:5 u četvrtom setu.

U dvoboju u kojem su dominirali servisi oba igrača ostvarila su po jedan "break" u čitavom meču, Karlović je Struffu oduzeo servis krajem drugog seta, dok je Nijemac jedini "break" ostvario u posljednjoj igri dvoboja, u 35. Karlovićevom servis-gemu.

Naš je igrač bio suočen s ukupno šest "break-lopti", od kojih je pet bilo u prvom setu koje je sve spasio, a jedna u 24. igri petog seta. S druge strane, nakon neiskorištene jedne "break-lopte" u prvom setu, Karlović je oduzeo servis Struffu za vodstvo 5:3 u drugom setu, a imao je i jednu "break-loptu" kada je Nijemac servirao za ostanak u meču krajem četvrtog seta. No, tada je Struff odlično odservirao i nije Karloviću ostavio nikakvu šansu da osvoji poen i okonča meč.

Možda je ključan po ishod dvoboja bio "tie-break" trećeg seta u kojemu je Karlović vodio sa 4-2 i imao servis, a tada mu je dosuđen prijestup kod servisa. To ga je poprilično iživciralo pa je izgubio pet poena u nizu, od toga tri na svom početnom udarcu pa je Struff dobio taj "tie-break" sa 7:4. U odlučujućoj igri četvrtog seta dogodio se samo jedan "mini-break", a njega je napravio Struff kod rezultata 4:4 odlično lobavši Karlovića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider