Tenis
SPORTOVI
Tenis
lijepo su se snašli

Kako je Borna Ćorić trenirao tijekom pandemije? "Dobro mi je došlo ovo"

Nakon gotovo mjesec i pol dana bez pravih treninga s reketom, Borna Ćorić vraća se u trenažni proces na koji je navikao. Najbolje rangirani hrvatski tenisač posljednje je tjedne proveo u Dalmaciji, gdje je u privatnoj kući u društvu kolege iz reprezentacije Borne Goje brusio kondiciju za povratak na Tour.

Mjesto radnje - Kaštel Stari, vrijeme radnje - proteklih pet tjedana. Toliko je Borna Ćorić proveo zatvoren u kući s reprezentativnim kolegom Bornom Gojom i koncijskim trenerom Perom Kuterovcem sa samo jednim ciljem - podignuti razinu fizičke spreme.

"Stvarno je bio fenomenalan kamp. Mislim da sam sanirao jako puno ozljeda koje sam imao, koje sam vukao zadnjih 2-3 godine i eto napokon sam dobio priliku da mogu nešto napraviti za svoje tijelo."

Iznajmili su kuću s teniskim terenom na osami, a za ostalo su se snašli.

"Ja sam dofurao iz Zagreba kombi sa spravama, teretanom. Napravio sam teretanu na terasi i mi smo najnormalnije odradili jedan ciklus od pet tjedana priprema", rekao je Pero Kuterovac, kondicijski trener.

"Skroz sam se odmorio"

Zaliječio je Borna i više manjih ozljeda, među kojima i onu lijevog zgloba, zbog koje je još od kraja prošle godine svaki udareni beckhand bio bolan.

gol expired UFC se napokon vraća: Spektakularni okršaji u prvom velikom sportskom događaju nakon dugo vremena divider

"U jednu ruku, koliko god možda loše zvuči mi je dobro došlo ovo. Tih 5-6 tjedana sam imao gdje zapravo nisam igro tenis, gdje sam se skroz odmorio i gdje je prošla ta upala, gdje sam malo mišiće jačao i sad je bolje."

Na posljednjem turniru prije korona pauze Borna je stigao do polufinala 500-ice u Riju. No prije tog turnira, izgubio je čak 10 od 11 mečeva u nizu.

"Vukao sam par sitnih ozljeda. Nije to bio razlog mojih loših igara – to je zato što sam ja loše igrao, da se razumijemo. Igrao sam loše jer sam jednostavno igrao loše. Nisam bio u formi, ispao sam iz forme, događale su se neke stvari koje su me možda izbacile iz takta i nisam bio full u tome, tako da nije to razlog. Ali definitivno - nije mi niti bilo lakše da sam vukao dvije ozljede konstantno i da sam morao piti tablete, da nisam mogao trenirati kako sam htio."

To bi sada trebala biti samo ružna prošlost, kaže nam Kuterovac, koji ističe da je Borna napokon imao vremena priuštiti svom tijelu regeneraciju kakvu nije osjetilo još od vremena kada nije bio ni punoljetan.

"Nadam se da ću se vratiti gdje sam bio"

"Radili smo jako puno volumenom, satima, ekstenzitetom - znači nešto polako gradili smo jednu bazu. To smo lijepo napravili, e sad pitanje je kad počinju turniri, kad će početi igrati", rekao je Kuterovac.

gol expired Lovren podržao teoretičara zavjere i poslao poruku Gatesu: "Igra je gotova, Bille" divider

Na temu povratka Toura, Borna i nije nešto optimističan.

"Moje skromno mišljenje je da prije 1.9. nema tenisa, to je po meni neki sljedeći rok. Ali nikad se ne zna - možda uspiju organizirat nešto tu u Europi, možda izađu testovi da se možemo testirati čim sletimo na aerodrom - da nas tamo testiraju i ako je OK, da onda možemo igrati."

Do tada, njegov primarni cilj je - ostati zdrav. Jer preduvjet najboljih rezultata u karijeri bila je upravo - godina bez ozljeda.

"Stvarno se nadam ako ostanem zdrav da će tenis to popratiti i da ću se vratiti tamo gdje sam bio."

A bio je na pragu ulaska u TOP 10 prije nešto više od godine dana, pa mu želimo što brži povratak tamo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider