Tenis
SPORTOVI
Tenis
Na Đokovića ili Granollersa

Južnij svladao Hewitta poslije četiri šokantna sata

Mihail Južnij pobijedio je u osmini finala US Opena Lleytona Hewitta sa 6-3, 3-6, 6-7(3), 6-4, 7-5...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mihail Južnij, 31-godišnji ruski tenisač, pobijedio je u osmini finala US Opena godinu dana starijeg Australca Lleytona Hewitta. Poslije četiri sata šokantnih obrata Južnij je slavio 6-3, 3-6, 6-7(3), 6-4, 7-5.

Hewitt je dva puta na dlanu imao pobjedu u ovom meču. Kod 2-1 vodstva u setovima imao je 4-2 u četvrtom setu samo da bi izgubio šest gemova zaredom. Poveo je Južnij s 2-0 u petom setu, ali je tada krenula serija australskog tenisača koji je poveo 5-2 u ključnom setu, čime je došao na mali korak do plasmana u četvrtfinale.

No, niti tu nije bio kraj drami, već je Južnij uspio napraviti novi preokret. Osvojio je pet gemova u nizu i plasirao se među osam najboljih na US Openu. Tamo će igrati protiv pobjednika meča Novak Đoković - Marcel Granollers.

Čak je deset puta Južnij lomio Hewitta na servisu, dok je Australac napravio osam break-gemova.

Recimo da Južnome odgovara njuorška klima budući je već dva puta na ovom Grand Slam turniru igrao polufinale (2006. i 2010. godine). Hewitt je, pak, jednom osvojio ovaj Grand Slam, prije čak 12 godina. (TS) 

US Open, osmina finala (tenisači):

Južnij (21) - Hewitt 6-3, 3-6, 6-7(3), 6-4, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider