Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjećate se?

Nakon dvije i pol godine vraća se čovjek koji je rastužio Hrvate u prepunoj Areni Zagreb

Juan Martin del Potro traća se tenisu nakon dvije i pol godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinac Juan Martin del Potro, nekadašnji treći tenisač svijeta, vraća se vrhunskom tenisu nakon dvije i pol godine izbivanja, na ATP 250 turniru u Buenos Airesu (7. - 13. veljače), objavili su u ponedjeljak organizatori.

Del Potro (33) nije igrao od Queensa 2019., gdje je ponovno ozlijedio koljeno nakon što je zadobio slomljenu patelu u desnom koljenu osam mjeseci ranije na Mastersu 1000 u Šangaju.

Otada je imao četiri operacije koljena, uključujući posljednju 2021. godine, koja ga je na duže vrijeme udaljila od terena i spustila na 757. mjesto na svijetu.

Proteklih tjedana Delpo je na društvenim mrežama izrazio želju da se vrati igrati u Buenos Aires, a Argentinac će igrati i sljedeći tjedan na ATP 500 turniru u Riju (14. - 20. veljače).

Del Potro protiv Čilića 2016.

Hrvati ga najviše pamte po 2016. godini, kada je u finalu Davis Cupa spriječio Hrvatsku da dođe do titule. Hrvatska je vodila 2:1, a onda su na teren izašli Marin Čilić i Del Potro.

Naš je tenisač imao 2:0 u setovima, no Argentinac je čudesnim preokretom stigao do pobjede, koja je bila ključna jer je u odlučujućem, petom susretu Federico Delbonis neočekivano lako pobijedio Ivu Karlovića s glatkih 3:0 u setovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider