Tenis
SPORTOVI
Tenis
za ogled protiv federera

Nitko to nije zaslužio više od njega: Povijesni preokret Del Potra!

Možda i najveći preokret u povijesti US Opena kreirao je argentinski tenisač Juan Martin del Potro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski tenisač Juan Martin del Potro proizveo je jedan od najvećih preokreta u povijesti US Opena! Kada Amerikanci ignoriraju Rogera Federera na stadionu Arthur Ashe i prenose meč Del Potra i mladog Austrijanca Dominica Theima, onda možete biti sigurni da se nešto veliko događa.

Shrvan virozom, Argentinac je kod zaostatka 1:6, 0:4 želio predati meč Thiemu. No umjesto toga nije odustao, te je u konačnici slavio rezultatom 1:6, 2:6, 6:1, 7:6, 6:4, nakon što je spasio dvije meč-lopte i preživio servis za meč mladog Austrijanca.

"Nisam se osjećao dobro. Nisam mogao disati i želio sam predati. Ali publika mi nije dozvolila. Hranio sam se njihovom energijom i nisam odustajao ni u jednom trenutku", rekao je Del Potro nakon meča.

Nakon što je izgubio drugi set sa 6:2, Del Potro je zaigrao puno bolje. Dobio je treću dionicu sa 6:1, no potom se našao u zaostatku 2:5 u četvrtom setu. U iduća dva servis-gema Thiem nije uspio izboriti meč-loptu, a onda je dobio dvije vezane na servisu Delpa. Argentinac je obje spasio s dva as servisa, koja su podigla publiku na noge uoči tie-breaka.

Nakon što je prohujao sa 7:1 u tie-breaku, nitko više nije sumnjao da će Argentinac u potpunosti okrenuti ovaj dvoboj. Tako je i bilo. Thiem je dvostrukom pogreškom zaključio vjerojatno najteži meč, odnosno poraz u dosadašnjoj karijeri.

Podsjetimo, Argentinčevu karijeru do sada su obilježile uglavnom ozljede. Tri je puta operirao ručni zglob te je sveukupno propustio otprilike dvije i pol sezone zbog problema s ozljedama.

Del Potra sada čeka Roger Federer, što će biti repriza finalnog ogleda iz 2009. godine, kada je Argentinac šokirao Švicarca za svoj jedini Grand Slam naslov. Meč je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider