Tenis
SPORTOVI
Tenis
''sportsko pranje''

Još jedan veliki sportski događaj seli se u pustinju: Kupuju sve što mogu

Saudijska Arabija upumpala je golemu količinu novca u razne sportove, uključujući nogomet, Formulu 1, boks i golf.

Teniski teren (Foto: Afp)

WTA Tour tek treba odlučiti o mjestu održavanja finala sezone 2024., priopćilo je upravno tijelo ženskog tenisa, usred sve većih nagađanja da završni turnir ide u Saudijsku Arabiju.

Cancun je imenovan mjestom održavanja ovogodišnjeg izdanja manje od dva mjeseca prije početka 29. listopada, a događaj u Meksiku izazvao je oštre kritike druge tenisačice svijeta Arine Sabalenke zbog niskog standarda organizacije.

Više medija objavilo je da će se finale preseliti u Saudijsku Arabiju, a BBC je izvijestio da su pregovori u kasnoj fazi i da su obje strane zainteresirane za višegodišnji ugovor.

"Razgovaramo s raznim gradovima o WTA finalu 2024. i kasnije i nismo donijeli nikakve odluke u ovom trenutku", rekao je glasnogovornik WTA.

"Kao sa svim WTA odlukama, blisko surađujemo s igračicama i fokusirani smo na nastavak izgradnje snažne budućnosti za ženski tenis."

Shenzhen je bio domaćin izdanja 2019. kao dio unosnog 10-godišnjeg ugovora, ali događaj je otkazan sljedeće godine zbog COVID-a i premješten u Guadalajaru 2021.

Nitko nije zadovoljio

Očekivalo se da će se turnir vratiti u Shenzhen od 2022., ali WTA je suspendirao turnire u Kini zbog zabrinutosti o tretmanu bivše prve tenisačice svijeta u parovima Peng Shuai.

Fort Worth u Teksasu bio je domaćin turnira te godine i privukao je vrlo malo gledatelja.

ATP Tour objavio je u kolovozu da će se finale turnira Next Gen za igrače do 21 godine održati u Džedi od 2023. do 2027., označavajući tako prvi službeni turnir u toj zaljevskoj državi.

Saudijska Arabija upumpala je golemu količinu novca u razne sportove, uključujući nogomet, Formulu 1, boks i golf, a kritičari optužuju zemlju da koristi svoj javni investicijski fond za "sportsko pranje" svojih ljudskih prava.

Kraljevstvo poriče optužbe za kršenje ljudskih prava i kaže da štiti svoju nacionalnu sigurnost svojim zakonima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider