Tenis
SPORTOVI
Tenis
opasna za sve na terenu

Od senzacionalne pobjednice Roland Garrosa do uvjerljivo najgoreg servisa na WTA Touru!

Teško je za povjerovati da je Jelena Ostapenko prije dvije godine osvojila Roland Garros, a prošle bila u polufinalu Wimbledona.

Jelena Ostapenko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Latvijska tenisačica Jelena Ostapenko bila je senzacionalna pobjednica Roland Garrosa prije dvije godine te polufinalistica Wimbledona lani. Ove sezone izgubila je u prvim kolima na sva tri dosadašnja Grand Slam turnira te predvodi sve igračice u neslavnoj statističkoj rubrici – dvostruke pogreške.

Mlada 22-godišnja Latvijka na Wimbledonu je odigrala 27. meč u sezoni, u kojem je napravila jubilarnu 200. dvostruku pogrešku! To bi značilo da u prosjeku ova bivša Grand Slam pobjednica radi 7,4 dvostruke pogreške po meču, što zvuči apsolutno nevjerojatno.

Da je riječ o vjerojatno najgorem servisu u ovom trenutku u Top 100 WTA Toura,dokazuju i priložena dva videa. Na prvom u glavu pogađa svog partnera u mješovitim parovima Roberta Lindstedta, a na drugom u tijelo pogađa suparnicu koja nije primala servis, već je stajala ravno ispred nje.

Zanimljivo, ova druga situacija dogodila se u meču ženskih parova, u kojem su s druge strane mreže stajale Alize Cornet i naša Petra Martić. U ovom slučaju Martić je primala servis, a Ostapenko je direktno pogodila Cornet i, što je najgore, sebi i partnerici priuštila poen! U konačnici su ipak slavile Martić i Cornet.

Ostapenko je poznata po svojim gromovitim udarcima koji za sobom povlače i puno rizika da se dogodi miss hit, odnosno da krivo pogodi loptu. To je vjerojatno slučaj u obje situacije, ali je s druge strane nedopustivo da igračica iz samog vrha svjetskog tenisa ima toliko pogrešaka na početnom udarcu s kojim se kreće u svaki poen, u svaki gem, u svaki meč...

JELENA OSTAPENKO - OPASNOST U WIMBLEDONU

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider