Tenis
SPORTOVI
Tenis
polufinale Roland Garrosa

Tinejdžerka melje sve pred sobom: 10 godina smo čekali na ovakvu zvjerku

Dobili smo prvi polufinalni par kod tenisačica na drugom Grand Slam turniru sezone - Roland Garrosu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarska tenisačica Timea Bacsinszky postala je prvom polufinalisticom na ovogodišnjem Roland Garrosu, nakon što je u utorak u četvrtfinalu svladala domaću uzdanicu Kristinu Mladenović sa 6-4, 6-4, dok je preokretom do svog prvog polufinala u karijeri stigla Latvijka Jelena Ostapenko koja je sa 4-6, 6-2, 6-2 nadigrala Dankinju Caroline Wozniacki.

U meču koji je dvaput prekidan zbog kiše, 27-godišnja Švicarka je nadoknadila zaostatak od 1-3 u drugom setu te po drugi put u karijeri stigla do polufinala na Grand Slam turnirima. I prvi put je među četiri preostale tenisačice bila u Parizu, ali ju je 2015. godine u polufinalu zaustavila Serena Williams.

Na terenu Suzanne Lenglen 19-godišnja Latvijka Jelena Ostapenko po četvrti je put u karijeri svladala Caroline Wozniacki te u svom prvom četvrtfinalu na Grand Slam turnirima otišla i korak dalje. Sve do ovogodišnjeg pariškog nastupa 19-godišnja Latvijka nikada nije bila ni u osmini finala na četiri najveća turnira. Ostapenko je ujedno postala i prva latvijska tenisačica koja se probila do polufinala na Grand Slam turnirima.

No to nije sve. Ostapenko je prva igračica nakon Ane Ivanović i 2007. godine koja je kao tinejdžerka izborila polufinale Grand Slama.

Preostala dva četvrtfinalna dvoboja na rasporedu su u srijedu, a za mjesto u polufinalu borit će se Ukrajinka Jelina Svitolina s Rumunjkom Simonom Halep te Francuskinja Caroline Garcia i Čehinja Karolina Pliškova.

Na ovogodišnjem Roland Garrosu ćemo zasigurno dobiti novu Grand Slam pobjednicu, jer od preostalih tenisačica u ždrijebu nijedna nije nikada podignula pobjednički pehar, a samo Halep i Pliškova imaju iskustvo igranja u finalu: Rumunjka 2014. u Roland Garrosu, a Čehinja prošle godine na US Openu.

RG, tenisačice - četvrtfinale

Jelena Ostapenko (Lat) - Caroline Wozniacki (Dan/11) 4-6, 6-2, 6-2

Timea Bacsinszky (Švi/30) - Kristina Mladenović (Fra) 6-4, 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider