Tenis
SPORTOVI
Tenis
''prije nego što se raspadnem''

Rođena Osječanka Jelena Dokić slomila se u emisiji uživo spominjući obitelj

Jelena Dokić istaknula je koliko je važna podrška obitelji kod sportaša.

Galerija Jelena Dokić (Foto: Instagram) Jelena Dokić (Foto: Instagram) Jelena Dokić (Foto: Instagram) +9 Jelena Dokić (Foto: Instagram)

Nakon što je prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty osvojila Wimbledon na australskoj televiziji, taj je uspjeh komentirala rođena Osječanka koja je igrala i pod srpskom i pod australskom zastavom, Jelena Dokić.

Njezina je priča zanimljiva Australcima, koji su je prihvatili nakon što je pobjegla od manijakalnog oca, srpskog radikala koji joj je branio vezu s hrvatskim trenerom Bornom Bikićem.

Jelena je proživjela teške psihičke trenutke, udebljala se 40-ak kilograma, no posljednjih je godina nakon što je o svom životu napisala knjigu opet u žiži javnosti i osjeća se sjajno.

''Zaista je nevjerojatna, samo da kažem nešto prije nego što se tu raspadnem. Samo mi treba 15 sekundi. Želim pozdraviti njezine roditelje Roberta i Josie jer ljudi stalno podcjenjuju važnost obitelji. Ona stalno o tome govori, a ja kao netko tko nije imao tu podršku govorim da je to jako bitno. Ovo je primjer roditeljima u Australiji i cijelom svijetu kako da odgoje velikog šampiona i sjajno ljudsko biće'', jedva je izgovorila Dokić u suzama.

Jelenu je otac fizički maltretirao godinama, a kasnije je izbačen iz svijeta tenisa te mu je zabranjeno ulaziti na turnire.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider