Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajan meč

Jannik Sinner velikim preokretom osvojio Australian Open: Bio je na rubu poraza, a onda - ludnica!

Sinner je izgubio prva dva seta od Medvjedeva, ali je uspio slaviti.

Jannik Sinner (Foto: Afp)

Talijanski tenisač Jannik Sinner pobjednik je Australian Opena nakon što je u finalu u Melbourneu preokretom u pet setova slavio protiv Rusa Daniila Medvjedeva s 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Sinneru je ovo prvi osvojeni Grand Slam, a na putu prema naslovu je izbacio u polufinalu i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Medvjedev je treći puta izgubio finale u Melbourneu, a ovoga puta je bio vrlo blizu jer je vodio s 2-0 u setovima.No, Rus je ostao bez snage jer mu je ovo bio treći meč zaredom u pet setova, a ukupno četvrti na ovom Australian Openu. Medvjedev je prvi tenisač s dva poraza u Grand-slam finalima nakon što je vodio 2-0, jerje prije dvije godine u Melbourneu vodio protiv Rafe Nadala s 2-0 i izgubio. 

U trećem setu se je Medvjedev izgubio svoj servis u desetom gemu kod 4-5, a u četvrtom je Rus imao break-loptu kod 3-3, koju je Sinner spasio i onda dominirao dokraja meča.

Sinner je postao treći Talijan koji je osvojio Grand Slam naslov, a prvim naslovom u karijeri Sinner se pridružio sunarodnjacima Nicoli Pietrangeliju (Roland Garros, 1959., 1960.) i Adrianu Panatti (Roland Garros, 1976.).

Dvadesetdvogodišnji Južnotirolac prije ovogodišnjeg Australian Opena igrao je samo jednom u polufinalu i još četiri puta u četvrtfinalu. Na kraju prošle sezone izvrsnim rezultatima nagovijestio je proboj prema vrhu teniske piramide turnirskim pobjedama u Pekingu i Beču, finalom završnog turnira u Torinu te naslovom sa sunarodnjacima u Davis Cupu. U

Protiv Medvedeva je slavio četvrti put zaredom, a prije toga Rus je dobio prvih šest mečeva.

Sinner je za pobjedu dobio 1.91 milijun eura, dok će Medvedev kao utjehu dobiti 1.05 milijuna eura. Talijan će u ponedjeljak biti na četvrtom mjestu, a vodećem Srbinu Novaku Đokoviću, kojeg je pobijedio u polufinalu, približio se na samo 1545 bodova. Medvedev će ostati treći, s 455 bodova ispred današnjeg suparnika.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider