Tenis
SPORTOVI
Tenis
švicarac nije ostao dužan

Federer, Sock i Bill Gates oduševili navijače: Pogledajte kako je Jack "namagarčio" Rogera

Roger Federer i Jack Sock napunili su SAP Center u San Joseu do posljednjeg mjesta u petom zaredom "Meču za Afriku".

Roger Federer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Roger Federer još je jednom pokazao svoju ljudsku veličinu! U petom po redu egzibicijskom "Meču za Afriku" zaigrao je protiv Jacka Socka i sakupio više od 2,5 milijuna dolara za obrazovanje djece u Africi. Meč je odigran u San Joseu, gradu u kojem Federer nikada nije do sada nastupio.

Prije meča protiv Socka, koji je Federer dobio rezultatom 7:6, 6:4, on je udružio snage sa suosnivačem Microsofta Bill Gatesom, dok je Amerikanac zaigrao u paru s voditeljicom emisije Today show Savannahom Guthrie. Federer i Gates bili su uspješniji sa 6:3.

Nakon toga uslijedio je ogled Federera i Socka koji je bio prava poslastica za svakog ljubitelja tenisa. Dvojica igrača koji se ne boje potegnuti, a uz to imaju sjajne vještine. Federer se naravno više isticao sa svojima, no neki potezi Socka bili su za svaku pohvalu. Pogotovo onaj kada je spašavao break-loptu na servisu za set!

Sock je omeo Federera pokazavši mu prstom prema velikom semaforu na stropu SAP Centra. U trenutku kada je Švicarac pogledao, Sock je odservirao "underhand" servis i iznenadio Federera koji nije stigao reagirati. Poen se vrijedio i Sock je as-servisom spasio break-loptu.

U drugom setu Sock je prepustio svoj reket sakupljačici loptica, koja je dobila jedan sjajan poen protiv prvog igrača svijeta i zaradila ovacije 15 tisuća navijača!

Svoj specijalitet Federer je sačuvao za sami kraj. Sock je servirao kod zaostatka 3:5 u drugom setu, imao je 40:0, kada je Federer odlučio pokušati reternirati s tzv. SABR potezom. U trenutku kada je Sock krenuo u izvođenje servisa, Švicarac je krenuo prema mreži i stigao pred crtu servisnog polja u koje mora pogoditi Amerikanac. Servis je bio iznimno jak, no Federer ga je uspio reternirati, a kasnije i poentirati lijepom dijagonalnom iz pokreta zglobom.

Sock je u tom trenutku preskočio mrežu i krenuo juriti za Federerom, koji se nije mogao suzdržati od smijanja.

Na kraju večeri objavljeno je da je cijeli event sakupio više od 2,5 milijuna dolara. Cijeli iznos ide u Federerovu fondaciju za pomoć i obrazovanje djece u Africi. Švicarski maestro još je jednom napravio nešto što može samo on.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider