Tenis
SPORTOVI
Tenis
Martić ispala

Čilić upisao 100. Grand Slam pobjedu i izborio četvrtfinale Australian Opena protiv Nadala!

Marin Čilić imao je puno razloga za slavlje nakon pobjede u osmini finala Australian Opena.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u 4. kolu grand slam turnira Australian Open u Melbourneu Španjolca Pabla Carrena-Bustu s 6-7 (2), 6-3, 7-6 (0), 7-6 (3). Čiliću je ovo bila 100. Grand Slam pobjeda u karijeri i 11. plasman u četvrtfinale.

"Bio je to meč pun preokreta. Pablo se nije predavao i zadao mi je puno problema. Mislim da sam mentalno dobio ovaj meč, bio sam čvrst i koncentriran kada je bilo najteže", kazao je 29-godišnji Čilić.

Prvi hrvatski reket u četvrtfinalu ide na prvog igrača svijeta Rafaela Nadala, koji se jako namučio i tek nakon četiri sata igre slavio protiv 26. igrača svijeta Argentinca Diega Schwartzmana s 6-3, 6-7 (4/7), 6-3, 6-3. Čilić protiv Nadala ima pet poraza i samo jednu pobjedu, koju je ostvario u njihovu prvom dvoboju u Pekingu 2009. godine. Prije sedam godina su igrali na Australian Openu, a Nadal je slavio s 3-0 u setovima.

U ženskoj konkurenciji Petra Martić se nije uspjela plasirati u četvtrtinale jer je izgubila od Belgijanke Elise Mertens s 6-7 (5), 5-7.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider