Tenis
SPORTOVI
Tenis
PROTIV ITALIJE U BOLOGNI

Izbornik Davis Cup reprezentacije pred sutrašnji ogled s domaćinima: "Oni su favoriti"

Izbornik Vedran Martić nije htio otkriti koje tenisače će nominirati za sutrašnje oglede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kreće nova sezona Davis Cupa, natjecanja u kojem je Hrvatska prošle sezone osvojila drugo mjesto, nakon poraza od Rusije u finalu.

Ove sezone natjecanje započinjemo gostovanjem u Italiji, na turniru gdje će osim nas nastupiti domaćin te reprezentacije Švedske i Argentine. Mi ćemo u natjecanje krenuti odmah protiv domaćina, u srijedu 14. rujna.

Bez Čilića, ali s vjerom u pobjedu

Susret protiv Italije najavio je izbornik Vedran Martić, koji za ova tri susreta neće na raspolaganju imati Marina Čilića.

"U srijedu ćemo igrati protiv prvog favorita u skupini, ali se svejedno nadam da ćemo pobijediti. Danas odrađujemo posljednje treninge uoči prvog nastupa. Italija je na papiru možda najjača momčad u našoj skupini. Igra kod kuće, a i dodatno je motivirana, jer smo ju pobijedili prošle godine na njenom terenu. Talijani imaju vrlo jaku momčad, tu su Jannik Sinner, Matteo Berrettini i Lorenzo Musetti, ali i par koji cijelu godinu igra zajedno, to su Simone Bolelli i Fabio Fognini", najavio je izbornik.

Njemu su na raspolaganju Borna Ćorić, Borna Gojo, Nino Serdarušić te ponajbolji par svijeta, Mate Pavić i Nikola Mektić. Za Italiju su prijavljeni, kao što je navedeno, Sinner (11. na svijetu), Matteo Berrettini (15.) te Lorenzo Musetti (30.), dok su Bolelli i Fognini uigran par. No, ne zna se tko će igrati, ako uostalom niti kod naše reprezentacije.

"Još ne znamo u kojem će Talijani sastavu nastupiti, jer Sinnera ovdje još nismo vidjeli. Možda će ipak zaigrati, iako vjerujem da će u pojedinačnim mečevima nastupiti Berettini i Musetti. Naši igrači su spremni, treniraju i dobro se pripremaju i nadam se da ćemo pobijediti. Neću sad o sastavu, prijavljujemo ga kratko prije meča, baš kao i Talijani", najavio je Martić.

Prvi će na teren drugorangirani igrači obje reprezentacije, nakon čega slijede najbolji pa onda parovi. Izbornici postavu moraju prijaviti do 14 sati.

Nastup na finalnom turniru u Malagi izborit će dvije najbolje reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider