Tenis
SPORTOVI
Tenis
kakva legenda

Ivo Karlović ispisao povijest: Ovo može samo neuništivi Doktor, dobio čestitku koja sve govori

Ivo Karlović proslavit će 42. rođendan kao apsolutna teniska legenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski 41-godišnji tenisač Ivo Karlović (ATP - 148.) ostvario je pobjedu u prvom nastupu u novoj sezoni svladavši Španjolca Pabla Andujara (ATP - 59.) sa 6:3, 5:7, 6:4 u dvoboju 1. kola ATP turnira u američkom Delray Beachu nakon dva sata i 16 minuta igre.

Karlović je tako postao najstariji pobjednik u glavnom ždrijebu ATP turnira od Jimmyja Connorsa u Halleu 1995. Connors je tada imao 42 godine i devet mjeseci, a dogurao je čak do četvrtfinala. Karlović će 29. veljače proslaviti 42 rođendan.

Čestitku koja najbolje opisuje dugovječnost njegove karijere Dr. Ivo je dobio od Ivana Ljubičića.

"Prije 26 godina (1995.) Ivo Karlović i ja pobijedili su u meču parova na ATP Touru u Umagu. Ivo i dalje pobjeđuje na tom istom Touru... Legenda."

Karlović je do prve pobjede u drugom međusobnom meču s Andujarom stigao ispalivši 27 asova i s tri breaka, po jednim u svakom setu, ali je u drugom dvaput gubio gemova na svom početnom udarcu.

Karlovića u drugom kolu čeka 28-godišnji Ekvadorac Roberto Quiroz (ATP - 293.) koji je prošao kvalifikacije, a u 1. kolu je bio bolji od Amerikanca Noe Rubina.

Karlović je odlučujući break u prvom setu napravio u osmom gemu i u sljedećem realizirao treću set-loptu. Andujar je poveo 2:0 u drugom, ali je hrvatski veteran odmah vratio izgubljeni servis. No, 34-godišnji Španjolac je novim breakom u 12. gemu odveo meč u treći set.

gol expired Snježnja mećava odgodila utakmicu hrvatskih rukometaša: Nisu ni poletjeli iz Zagreba divider

Karlović je breakom u petom gemu odlučujućeg seta stekao prednost koju je zadržao do desetog gema u kojem je iskoristio svoju drugu meč-loptu.

Dvoboj Karlovića i Quiroza na rasporedu je u nedjelju.

Ivo Karlović je na ovom turniru osvojio naslov 2015. pobijedivši u finalu Amerikanca Donalda Younga, a pet godina prije poražen je u finalu od Latvijca Ernestsa Gulbisa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider