Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kaže što misli

Ivanišević u svojem stilu prokomentirao prognozu velikog meča: "J….a, malo sam pretjerao"

Goran Ivanišević prokomentirao je svoju promašenu prognozu da Nadal nema šanse protiv Đokovića…

Marian Vajda, Novak Đoković i Goran Ivanišević (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Rafael Nadal uvjerljivo je pobijedio Novaka Đokovića u finalu Roland Garrosa. Nije nikakvo iznenađenje što je Španjolac slavio, Nadal je u Parizu uvijek glavni favorit, no jest to što je više nego lako došao do pobjede nad prvim igračem svijeta. Baš ga je razbio: bilo je 6:0, 6:2 i 7:5 za svega dva sata i 42 minute igre.

Po završetka meča mnogi su se sjetili promašene prognoze Gorana Ivaniševića, proslavljenog hrvatskog tenisača i jednog od trenera Novaka Đokovića.

„Nadal nema šanse po ovim uvjetima“, ispalio je u svojem stilu Ivanišević prije meča.

„Ja sam zbilja bio siguran da će Novak osvojiti ovaj Roland Garros, Miljanu (Amanoviću) sam već neko vrijeme slao poruke u tom smjeru. Možda sam malo preambicizono izjavio da Nadal nema šanse, ali stvarno sam mislio da je Novak favorit. Je da je to Rafina dnevna soba i da može slaviti i kada igra najlošije, ali zaista sam bio uvjeren da je ovo godina kad Novak osvaja Roland Garros. Ipak, Novak nije bio na svom nivou, Rafa je odigrao perfektan meč i dobili smo takav rezultat. Nažalost, Đoković je tek počeo igrati na 2:3 u trećem setu, a tada je bilo prekasno. Tek tada je dao nazanke da bismo mogli vidjeti neizvjesniji meč“, prokomentirao je Ivanišević u razgovoru za SportKlub.

Dosta prašine podiglo se oko te vaše izjave, svi je komentiraju. Kajete li se što ste je dali?

„Ne, ne, ne. Ja sam stvarno to mislio. Moje je pravo izjaviti ono što mislim i vjerovati u svog igrača, da je ovo bila ta šansa i godina da Novak osvoji Roland Garros. Ponavljam, malo sam pretjerao kada sam rekao da Nadal nema šanse, ali u tom trenutku sam davao prednost Novaku. To je tako, kažem direktno ono što mislim, nije ispalo tako i je.. ga, što je, tu je. Eto, prošle godine pred Melbourne sam rekao da su šanse 50-50, pa ga je Novak razbio. Najlakše je uvijek reći ono na sigurno 'bit će što bude', pobijedit će bolji', ali rekao sam onako kako sam se osjećao. Nadal je pokazao da to moje mišljenje nije bilo ispravno, to je to, idemo dalje“, kazao je među ostalim Ivanišević.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider