Tenis
SPORTOVI
Tenis
dva ili više tjedana

Ipak ide odgoda Australian Opena, ne zna se još na koliko dugo

Zadnjih osam mjeseci Australija ima zatvorene granice za strane državljane i ne savjetuje svojim državljanima put u inozemstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvotjedna odgoda početka Australian Opena, koji bi trebao početi 18. siječnja, sve je vjerojatnija zbog ograničenja vezanih za borbu protiv širenja Covida-19 koji su na snazi u Australiji, izjavio je u srijedu ministar sporta države Victoria Martin Pakula.

"I dalje mislim da je vjerojatnije kraća odgoda, a ne dulja", kazao je Pakula.

I dok "jako složeni pregovori" još uvijek traju, Pakula je rekao da je uveren da će se prvi grand slam turnir sezone ipak održati na početku 2021. godine.

Zadnjih osam mjeseci Australija ima zatvorene granice za strane državljane i ne savjetuje svojim državljanima put u inozemstvo. Melbourne, gdje se svake godine održava Australian Open, bio je epicentar drugog vala pandemije u Australiji i tek je nedavno izašao iz višemjesečnog zatvaranja.

Intervju s Mektićem nakon osvajanja ATP Finalsa

Inicijalno je direktor Australskog teniskog saveza i šef Australian Opena Craig Tiley htio da tenisači dođu u Australiju sredinom prosinca kako bi mogli "odraditi" obaveznu dvotjednu karantenu i sudjelovati na pripremnim turnirima koji se održavaju prije Australina Opena.

Međutim tu je ideju doveo u pitanje premijer države Victoria Dan Andrews koji je podjsetio kako je Melbourne bio središte drugog vala pandemije.

On sada želi da tenisači u Australiju dođu tek početkom siječnja što čini nemogućim održavanje ATP kupa i nekolicine pripremnih turnira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX