Tenis
SPORTOVI
Tenis
UVIJEK NEUGODAN

Iako su dobri prijatelji, Karlović je ostao Novaku Đokoviću jedan od onih koje nije volio vidjeti na terenu

Ivo Karlović završio je karijeru s pozitivnim omjerom protiv čak četiri nekadašnja najbolja tenisača svijeta prema ATP ljestvici.

Đoković protiv Karlovića 2015. godine u Dohi (Foto: Guliver Images)

Iako se nikad nije našao u samom teniskom vrhu, Ivo Karlović bio je jedan od najneugodnijih protivnika gotovo svim tenisačima na touru.

Naravno, bilo je onih kojima je na neki način ležao, pa tako Roger Federer protiv Diva sa Šalate ima 13-1, Andy Murray 7-0, a Rafael Nadal 5-0, no bilo je i onih koji Ivu nisu voljeli vidjeti s druge strane.

Pozitivan omjer protiv nekoliko velikana

Posebno se tu ističu bivši najbolji igrači svijeta. Uz Daniila Medvedeva, protiv kojeg je igrao jednom i savladao ga, Ivo ima 4-2 protiv Lleytona Hewitta i 2-1 protiv Marata Safina, kao i također 2-1 protiv ni više ni manje nego Novaka Đokovića.

Najbolji tenisač svijeta te po mnogima najbolji u povijesti ima negativan omjer u karijeri protiv tek 11 tenisača. No, izostavimo li one s kojima je igrao samo jednom, taj broj pada na šest.

Safin i Jiri Vesely imaju protiv njega 2-0, Andy Roddick ostao je na 5-4, a dva puta iz tri pokušaja savladali su ga Nick Kyrgios, Fernando Gonzalez i Ivo Karlović.

Malo je onih kojima je Đoković "ležao"

Prvi meč odradili su u svibnju 2008., na turniru Masters serije u Hamburgu, gdje je Novak slavio 7:6, 6:3. No, iduća dva puta Ivo je bio bolji. Pet mjeseci kasnije, u Madridu ga je savladao 7:6, 7:6, dok su u siječnju 2015. godine, u četvrtfinalu Dohe, Karlović slavio 6:7, 7:6 i 6:4, u jednom fenomenalnom meču.

Taj meč iz Dohe posebno je vrijedan jer je Đoković tada već bio u svom primeu, koji je potrajao dulje nego što je bilo tko očekivao.

Ivo uvijek voli navesti i susret iz 2005. godine, u kvalifikacijama turnira u Madridu, gdje je slavio 6:4, 6:4 protiv tada još uvijek vrlo mladog Srbina, no ATP kvalifikacijske mečeve ne ubraja u službeni rezime.

Sve u svemu, imat će Ivo Karlović jednog dana o čemu pričati, kad ga se upita o najzanimljivijim trenucima karijere.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider