Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zbilja pravi majstor

Iako je u Švicarskoj na 'lomači', mnogi mogu biti ponosni na Fedexa

Švicarski tenisač Roger Federer brzo je prebolio težak poraz u 1. kolu Davis Cupa od Sjedinjenih Američkih Država (5-0), te je već spreman za osvajanje novog naslova u nizozemskom Rotterdamu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarac se po prvi put, nakon što je 2005. godine osvojio naslov, vraća u lučki grad Rotterdam gdje će u srijedu navečer igrati protiv Francuza Nicolasa Mahuta.

Trećem tenisaču svijeta nije poljuljano samopouzdanje nakon teškog poraza od SAD-a, te je još jednom objasnio pogrešno prevođenje njegovih riječi u engleskim medijima koji su napisali da je Federer optužio kolegu iz reprezentacije Stanislasa Wawrinku za lošu igru.

"Nije to bio dobar vikend za nas. Očito je da nismo bili na našoj razini. Imao sam jedan dodatan dan (nedjelja) za oporavak i spreman sam za Rotterdam", rekao je Federer.

"Što se tiče krive interpretacije mojih riječi na francuskom, želim reći da sam već sve "izgladio" s kapetanom i Stanom. Nema nikakvih problema", zaključio je švicarski genije koji doduše nije oduševio u Davis Cup susretu, ali gorak okus poraza možda 'ispere' sjajnim videom u kojem je sažeto 20 njegovih najboljih udaraca kroz noge.

Fedex je baš i poznat po svojim majstorskim potezima kroz noge, posebice kad je protivniku okrenut leđima. Federer je mnogo puta zadavao glavobolje svojim protivnicima, a sam je nekoliko puta istaknuo da se najviše ponosi udarcem protiv Novaka Đokovića 2009. godine, za kojeg je rekao da misli da mu je to najbolji potez u životu. (M.I./TS)

Nastavi čitati

Nastavi čitati