Tenis
SPORTOVI
Tenis
Humanitarna akcija

Teniski asovi oduševili Vukovarce: Goran posebno komičarski raspoložen

Najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivan Dodig, kao i bivši wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević nastupili su na humanitarnoj ekshibiciji "Grand Slam asova" u Vukovaru.

Pred prepunom dvoranom, Ljubičić je u skraćenom meču pobijedio Dodiga, da bi potom komičarski raspoložen Ivanišević slavio protiv Čilića, na oduševljenje Vukovaraca, koji su pljeskom pozdravili svaki potez tenisača. Dominacija "starijih" nastavila se i u meču parova u kojem su Ivanišević i Ljubičić bili bolji od Međugoraca Čilića i Dodiga.

Uoči humanitarnog susreta Čilića, Ivaniševića, Ljubičića i Dodiga je primio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji je u razgovoru s tenisačima ocjenio kako je riječ o najvećem sportskom događaju odrržanom u Vukovaru nakon Domovinskog rata, te im zahvalio što su "što su svojim dolaskom učinili veliku radost Vukovarcima". Četvoricu tenisača su u "gradskoj kući“ dočekala i djeca iz vukovarskih udruga - Golubica i Iskrica - za pomoć djeci s posebnim potrebama kojima je i namijenjen prihod od prodaje ulaznica za "Grand Slam asova".

"Velika nam je čast biti u ovom posebnom, herojskom gradu i uveseliti Vukovarce, i mlade i stare, s našom teniskom ekshibicijom i pomoći hrabrim ovim majkama i djeci da im barem malo olakšamo život", rekao je Ivanišević, izrazivši nadu da će sličnih akcija biti i više, te pozvao "sve dobre ljude da pomognu djeci".

U pratnji gradonačelnika Sabe, Ivanišević, Ljubičić, Čilić i Dodig položili su vijence i upalili svijeće kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a svijeću su upalili i kod groba general bojnika Blage Zadre. Obišli su i Spomen dom Ovčara,te položili vijenac i zapalili svijeće kod masovne grobnice na Ovčari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider