Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zagrebačko-splitski dvojac

Hrvatski par za velike stvari: Sjajni tenisači se udružili, žele olimpijske medalje i Grand Slamove

U novoj teniskoj sezoni Hrvatska će imati dubl spreman na najveće stvari. Mate Pavić i Nikola Mektić odlučili su se udružiti i zajedno krenuti u lov na najveće teniske naslove. Zagrebačko - splitski dvojac ovih dana u Zagrebu vrijedno trenira uoči skorašnjeg odlaska na prvi turnir sezone u Antaliju.

Već nekoliko godina su u svjetskom vrhu, osvajaju najveće turnire, ali do sada su se uglavnom gledali preko mreže.

No, od sljedeće sezone Mate Pavić i Nikola Mektić bit će na istoj strani terena. Nakon što je Mate prekinuo suradnju s Brazilcem Soaresom, nazvao je Nikolu, a ovaj rekao da se poziv najboljeg na svijetu ne odbija.

"Iskreno, ja se baš ne smatram najboljim na svijetu. Ima tu jako dobrih, kvalitetnih igrača. Mislim da ja i on spadamo u vrh svjetskog tenisa u igri parova i mislim da nema razloga zašto ova suradnja ne bi bila dobra'', kaže Pavić.

"Nadamo se, naravno, da ćemo opravdati rezultatima taj naš status trenutni i stvarno vjerujem da ćemo imati dobre rezultate'', smatra Mektić.

Grand Slam ili olimpijska medalja?

Za svaki timski uspjeh iznimno je važna i prava kemija, a kolege iz Davis cup reprezentacije imaju i izvan terena sjajan odnos.

Na nedavnom US Openu finale su igrali jedan protiv drugog.

Mate je uz taj naslov u New Yorku osvojio i Australian Open 2018., dok Nikola još čeka na premijerni grand slam naslov u dublu. Radost osvajanja ipak je osjetio u mješovitim parovima u Melbourneu ove godine.

Pa, što bi prije potpisali u zajedničkoj suradnji? Grand Slam naslov ili olimpijsko zlato?

gol expired Sjajni Cindrić među najboljima: Barca razbila PSG i izborila finale Lige prvaka divider

"Uh... Bit ću iskren i sad iz ovog stajališta bih rekao Grand Slam. Ali, tko zna? Ne bih se žalio ni za ovo drugo. Mislim da je to isto nevjerojatan osjećaj. Nikad nisam igrao Olimpijadu, pa možda nisam ni svjestan koliko bi mi to zapravo značilo. Sad iz ovog stajališta za milimetar ću reći Grand Slam'', kaže Mektić.

"Jako zanimljivo, teško pitanje. Ali, moram priznati da bi meni osobno draži bio Wimbledon. Ne Grand Slam titula nego isključivo Wimbledon, zato što mi je to nekako odmalena, Wimbledon je poseban'', tvrdi Pavić.

Miriše na dobro

Mate ga je 2011. osvojio u juniorskoj konkurenciji s Britancem Morganom. Može li postojati ljepši scenarij od osvajanja seniorske titule na 10. obljetnicu?

Kombinacija Pavić / Mektić velika je šansa za prvi svehrvatski grand slam naslov u dublu. Jer radi se o igračima koji su trenutačno 4. i 8. na svijetu, ne tako davno bili su 1. i 5., a zajedno imaju 25 osvojenih turnira. Godine su im također popriličan saveznik.

"Mislim da sam donio dobru odluku. Jednostavno u tom trenutku, znam da bih si puno više zamjerio da nisam donio ovu odluku, tako da vidjet ćemo što će se desiti."

Definitivno, miriše na nešto dobro. Jako dobro.

Čemu se najviše veselite u sportskoj 2021. godini?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider