Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poraz u parovima

Hrvatska u završnici ostala bez pobjede: Pavić i Dodig su bili nadomak senzacije protiv SAD-a

Ivan Dodig i Mate Pavić nisu uspjeli svladati Amerikance u parovima i donijeti pobjedu Hrvatskoj.

Ivan Dodig i Mate Pavić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Pobijedivši Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 7-6 (5), 6-7 (3), 6-2 Austin Krajicek i Rajeev Ram donijeli su ukupnu pobjedu američkoj reprezentaciji u meču skupine D završnice Davis Cupa, koji je odigran u srijedu na splitskim Gripama.

Sudar vrhunskih igrača parova bio je upravo takav, a pobjednik je odlučen u nekoliko poena. Bio je to meč bez ijedne prilike za 'break' u prva dva seta pa je odluka ostavljena za 13. gem. Dodig i Pavić su imali 4-2 u 'tie-breaku' prvog seta, ali su od sljedećih šest poena osvojili samo jedan i tako izgubili prvu dionicu.

Dino Prižmić Amerikanci osvojili prvi bod u Splitu: 18-godišnji debitant nije mogao protiv 39. igrača svijeta divider

U drugom setu nisu ponovili istu pogrešku, jer su prednost od 4-2, nakon promjene strana pretvorili u tri set-lopte (6-3). Dovoljna im je bila samo jedna, kad je nakon odličnog Dodigovog reterna Pavić završio poen neobranjivim volejem i odveo meč u odlučujući set.

Nakon više od dva sata igre vidjeli smo i prvi 'break' napravili su ga Krajicek i Ram, kad su na servis Ivana Dodiga došli do 0-40 i iskoristili treću 'break'-loptu za vodstvo 3-1. Amerikanci su to ponovili i četiri gema poslije te su nakon dva sata i 23 minute borbe donijeli pobjedu svojoj reprezentaciji.

Borna Gojo Borna Gojo priredio veliku senzaciju u Davis Cupu: Srušio 11. igrača svijeta divider

Hrvatska tako u šestom dvoboju prvi put nije uspjela pobijediti reprezentaciju SAD-a pa je sada omjer u Davis Cup mečevima 5-1 za naše tenisače, a Ivan Dodig i Mate Pavić, nažalost, nisu skinuli "urok" sa svojeg reprezentativnog partnerstva jer su poraženi i u petom nastupu.

Nakon mečeva prvog kola SAD i Nizozemska su vodeće na ljestvici skupine D s učinkom 1-0, a Hrvatska i Finska imaju po jedan poraz. Amerikance već u četvrtak (15 sati) čeka dvoboj protiv Nizozemske, dok će hrvatska reprezentacija u petak (15 sati) igrati protiv Finske.

HRVATSKA - SAD 1-2

Dino Prižmić - Mackenzie McDonald 4-6, 2-6

Borna Gojo - Frances Tiafoe 6-4, 7-6 (6)

Ivan Dodig / Mate Pavić - Austin Krajicek / Rajeev Ram 6-7 (5), 7-6 (3), 2-6

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider