Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
HRVATSKA I MEĐUGORJE NA NOGAMA

Hrvati dominiraju Parizom: Ivan Dodig je u finalu Roland Garrosa!

Ivan Dodig i Austin Krajicek slavili su u još jednoj drami, ovog puta protiv Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa

Ivan Dodig (Foto: Afp)

Kod Ivana Dodiga na ovom Roland Garrosu ne može bez drame. No, drame kroz koju je prošao i plasirao se u svoje novo finale. Peto na Roland Garrosu, no drugo u muškom paru. Tri je upisao u mješovitom, u kojem ove godine nije bilo uspjeha.

No, zato je na korak do velikog uspjeha došao sa svojim novim partnerom Austinom Krajicekom, s kojim je savladao uigranu kombinaciju Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa rezultatom 4:6, 7:6 (1) i 7:5.

Nije dobro započelo

Dodig i Krajicek ovaj meč nisu započeli najbolje pa su tako izgubili već svoj prvi servis gem. Španjolsko-argentinska kombinacija uzela je uskoro i drugi te su pobjegli na 5:2. Vratili su Ivan i Austin jedan "break", no drugi nisu mogli i prvi set je otišao njihovim protivnicima rezultatom 6:4.

Marin Čilić Ako Čilić prođe u finale prestići će Samprasa, Beckera, McEnroea i druge zvijezde divider

U drugom setu svi su držali svoj servis bez ijedne break prilike za protivnika i tako se otišlo u 13. igru, gdje Dodig i Krajicek podižu svoj nivo. Prohujali su kroz tie break rezultatom 7:1 i odveli polufinale u treći set.

Propuštena prilika pa Dodigovo majstorstvo za novo finale

Treći set otvaraju Granollers i Zeballos sigurnim gemom, a onda s dvije break lopte napadaju servis Krajiceka, no bez uspjeha. Iduća dva servis gema su sigurna do 2:2, a onda napokon break i hrvatsko-američka kombinacija dolazi u prednost 3:2. Krajicek podiže na 4:2 te se dolazi i do break prilike za 5:2, no ipak bez uspjeha. Dodig u međuvremenu odvodi meč do 5:3, ubrzo nakon toga je 5:4 i Krajicekova prilika da servisom zaključi meč.

Nažalost, Amerikanac je tada odigrao svoj najlošiji gem. Nije dobro servirao, a napravio je i dvije greške na mreži te je dozvolio protivnicima da se vrate u meč. 5:5.

Marin Čilić i Ivan Dodig Hrvatska bi mogla imati čak pet predstavnika u finalu Roland Garrosa divider

Najdramatičniji gem svakako je bio onaj idući, a Ivan Dodig ga je nakon nekoliko izjednačenja prvo odlučio sjajnim volejem, a onda i još boljim returnom na break lopti. 6:5 i prilika da servis gemom ode u finale.

Uz sjajan Ivanov servis te fenomenalan Krajicekov smeš na 30:15 osvojio se gem, ujedno set te meč i finale je tu!

U slučaju da osvoji turnir, Ivanu će to biti ukupno četvrta titula na drugom Grand slamu sezone.

Mnogi nisu vjerovali u Krajiceka

Kad je Ivan Dodig nakon Filipa Polaseka odabrao igrati u paru s Krajicekom, mnogi su se čudili, budući da je jedan od najboljih igrača svijeta zaigrao s prosječnim igračem bez većih uspjeha. Krajicekov najbolji ATP plasman u paru je tek 33. mjesto. No, nakon što su na ovom turniru izbacili osme, prve pa četvrte nositelje, više nitko neće suditi Ivanov izbor.

U finalu ih čeka dvoboj protiv para koji čine Marcelo Arévalo i Jean-Julien Rojer. Oni su inače postavljeni kao 12. nositelji. Arevalo u karijeri nema značajnijih uspjeha, dok je njegov francuski partner u paru sa Horiom Tecaum osvojio Wimbledon 2015. i US Open 2017. godine.

U polufinalu su savladali 16. nositelje, Matwéa Middelkoopa i Rohana Popanu, koji su ranije iznenadili Matu Pavića i Nikolu Mektića. Putem do finala prošli su i preko sedmih nositelja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider