Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hopman Cup

Donna Vekić i Borna Ćorić odveli Hrvatsku u finale Hopman Cupa

Donna Vekić i Borna Ćorić plasirali su se u finale Hopman Cupa.

Donna Vekić (Foto: Afp)

 

Hrvatska teniska reprezentacija u sastavu Donna Vekić i Borna Ćorić igrat će u finalu ovogodišnjeg Hopman Cupa koji se igra u Nici nakon što je u posljednjem susretu skupine B svladala Španjolsku sa 2-1.

 

Nakon pojedinačnih dvoboja bilo je 1-1, Donna Vekić je 6-2, 6-1 pobjedom protiv Rebeke Masarove dovela Hrvatsku u prednost od 1-0, da bi na 1-1 poravnao prvi igrač svijeta Carlos Alcaraz 6-3, 6-7 (6), 10-5 pobjedom protiv Borne Ćorića.

Pobjednika susreta tako je odlučio dvoboj mješovitih parova u kojemu su Ćorić i Vekić svladali Alcaraza i Masarovu sa 1-6, 6-4, 14-12. U dramatičnom meč tie-breaku hrvatski je par spasio meč-loptu suparnika kod zaostatka 8-9 da bi potom propustio realizirati vlastite tri meč-lopte, ali ne i četvrtu.

Hrvatska je u petak također sa 2-1 svladala Belgiju pa je natjecanje u skupini okončala s dvije pobjede, Belgija je završila na drugom mjestu s omjerom 1-1, a Španjolska na dnu sa 0-2.

Hrvatska će u nedjeljnom finalu igrati protiv Švicarske za koju u Nici nastupaju Celine Naef i Leonardo Riedi.

Nakon što se od 1989. do 2019. godine Hopman Cup održavao u Perthu u Australiji početkom godine, ovo je prvo izdanje ovog natjecanja u Europi.

Hrvatska je dosada jednom osvojila Hopman Cup, 1996. godine kada su ju predstavljali Goran Ivanišević i Iva Majoli, a i tada su u finalu za suparnike imali Švicarce Martinu Hingis i Marca Rosseta.

Zanimljvo, Švicarska je bila pobjednik posljednja dva Hopman Cupa, 2018. i 2019. godine, a oba su ju puta tada predstavljali Roger Federer i Belinda Benčič.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider