Tenis
SPORTOVI
Tenis
slijedi obrana Australian opena?

U drami nad dramama Federer i Benčić obranili naslov na Hopman Cupu!

Švicarska je predvođena Rogerom Federerom obranila naslov pobjednika na Hopman Cupu.

Federer i Benčić s trofejem Hopman Cupa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Švicarska mješovita teniska reprezentacija, za koju su igrali Roger Federer i Belinda Benčić, drugu je godinu zaredom osvojila naslov pobjednika Hopman Cupa u Perthu. Kao i lani u finalu je Švicarska svladala Njemačku, koju su predstavljali Alexander Zverev i Angelique Kerber, sa 2-1.

Švicarsku je u vodstvo doveo Federer svladavši Zvereva sa 6-4, 6-2. Na 1-1 poravnala je Kerber koja je nadigrala Benčič sa 6-4, 7-6 (6), da bi u susretu mješovitih parova Švicarska bila uspješnija sa 4-0, 1-4, 4-3 (4).

Sama je završnica bila iznimno zanimljiva. Njemačka je povela sa 4-3 u skraćenom "tie-breaku" odlučujućeg seta i tako stigla do dvije meč-lopte, ali obje na servis Federera.

Nakon što je Švicarska osvojila sljedeći poen i poravnala na 4-4, igrao se odlučujući poen, a nakon gotovo 20 udaraca u izmjeni, od čega je većina bila na mreži, sretniji i spretniji bili su Švicarci.

Lani je Federer također sezonu otvorio osvajanjem Hopman Cupa, a potom je na Australian Openu uzeo svoju 20. Grand Slam titulu. Je li ovo predznak još jednog takvog raspleta?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider