Tenis
SPORTOVI
Tenis
svaka čast, majstore!

Oličenje pravog sportaša: Pogledajte gospodski potez Grigora Dimitrova

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov pokazao je bit fraze "natjecanja u sportskom duhu".

Grigor Dimitrov (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pobjednik završnog ATP Finalsa 2017. godine Grigor Dimitrov izborio je polufinale prvog turnira u novoj sezoni. Bugarin je ušao u polufinale ATP-a u Brisbaneu, nakon teško izborene pobjede protiv Britanca Kylea Edmunda rezultatom 6:3, 6:7, 6:4.

Osim igre koja krasi bugarskog tenisača, koja neodoljivo podsjeća na stil Rogera Federera, Dimitrov je oličenje poštenja i sportskog duha. To je već pokazivao u prošlosti, a sada još jednom na kraju trećeg seta.

Edmund je uganuo gležanj i pao na tlo u jednoj izmjeni kod rezultata 4:4. Dimitrov nije gubio ni trenutka kada je vidio svog suparnika u bolovima te je preskočio mrežu i priskočio u pomoć. Zajedno je sa sucem odveo Edmunda do njegova mjesta gdje mu je pružena liječnička pomoć, nakon čega je uspio nastaviti susret.

"Na kraju dana, zdravlje je na prvom mjestu. Žao mi je što mu se to dogodilo. Događalo se meni i znam taj osjećaj. Nadam se da će se oporaviti na vrijeme za nastup na Australian Openu", rekao je Dimitrov nakon meča.

Bugarski tenisač osvojio je iduća dva gema i izborio meč protiv domaćeg predstavnika, zločestog dečka tenisa - Nicka Kyrgiosa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider