Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ima tek 16

Goran uz novu hrvatsku tenisku nadu: 'Dobro sluša'

U Zagrebu počinje PBZ Zagreb Indoors. Već tradicionalno, nastupat će naši najbolji tenisači, a oni koji to tek planiraju postati dobili su priliku na kvalifikacijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od njih je prvi hrvatski junior, Borna Čorić, koji je ove godine bio polufinalist Australian Opena. Priča je još zanimljivija kad ga u svijet seniorskog tenisa uvodi legendarni Goran Ivanišević.

Sada u Zagrebu mu je na oku 24 sata dnevno. Najvećem hrvatskom tenisaču, Borna Ćorić je nova inspiracija. Radio je i s Ančićem i s Čilićem, ali tada je još igrao. Borna ga naravno gleda kao idola.

''Je on je jedan od njih, i Mario Ančić mi je isto veliki uzor'', kaže Borna.

Ne sumnjamo u originalne motivacijske metode.

''Stvarno je super, u neku ruku me opusti prije meča jer je humorističan i daje mi par korisnih savjeta skoro prije svakog meča.''

Zec u Borni vidi vođu reprezentacije.

''Ja bih volio da sam ja imao u tim godinama nekoga tko mi može tako pomoći jer sve što on sada prolazi, prolazio sam ja. Dobro sluša, dobar je. Ja se nadam da će ubrzo biti jedan od naših najboljih igrača'', kaže Goran

16 godina, 6 junior svijeta. Polufinale juniorskog Australian Opena. No...

''Taj prelazak iz juniorskog u seniorski tenis je stvarno jako težak i to je ključan moment u mojoj karijeri. Nadam se da ću se probit u top 100'', na zemlji je Ćorić.

Kalendar je ovakav.

''Ove godine ću početi 'Futurese' igrati i tri Grand Slama. Sljedeće godine samo 'Futuresi' i neki 'Challangeri.''

A Zagreb ugošćuje finu tenisku klijentelu. Osim Čilića, Dodiga i Karlovića, tu su i poznata imena poput Bagdatisa i Južnog.

''Ja samo molim Zagrepčane da dođu. Bit će dobrog tenisa, dobrih igrača, dobre zabave'', poziva sve u Ledenu Ivanišević.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider