Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tko će slaviti u finalu?

Ivanišević za Dnevnik Nove TV: O radu s Đokovićem i zašto misli da je favorit protiv Federera

Goran Ivanišević stao je pred kamere Dnevnika Nove TV i progovorio o aktualnim teniskim temama.

Galerija Marian Vajda, Novak Đoković i Goran Ivanišević (Foto: GOL.hr) Goran Ivanišević (Foto: GOL.hr) Goran Ivanišević (Foto: AFP)

Goran Ivanišević jedini je hrvatski osvajač Wimbledona. Reporter Nove TV Saša Lugonjić razgovarao je s Ivaniševićem podno stadiona u Umagu koji nosi njegovo ime.

Ivanišević će u Umagu odigrati egzibcije s Goranom Prpićem i Patrickom Rafterom.

"Malo su me upregnuli ove godine. Drago mi je, 30 godina Umaga, prvo finale Prpa i ja, nažalost pobijedio je. Drago mi je da smo ponovno tu i da to opet proživljavamo, bit ćemo sporiji, stariji i sijediji, ali znamo još igrati tenis."

Ono važnije - finale u Wimbledonu. Vi ste pobijedili prije 18 godina protiv Raftera koji u srijedu dolazi.

"Kao dobar domaćin, na mom terenu, rado ću mu pustiti da osjeti pobjedu, ha-ha."

"Nole je lagani favorit"

Teniski svijet s nestrpljenjem očekuje nedjeljno finale u kojem ste vi, kao trener, poprilično zainteresirani. Novak Đoković je u finalu protiv Rogera Federera, za teniske fanove bolje nije moglo, kako gledate kao trener na finale?

"Prije nego se ovo desilo prvi favoriti su bili njih dvojica. Mislim da je Nole lagani favorit, bit će to teško finale, odlučivat će sitnice i detalji. Mora ostati miran, 99 posto stadiona bit će za Federera, to je uvijek slučaj kad on igra. Ne smije mu se događati da kao protiv Bautiste malo izgubi glavu i svađa se s publikom."

Što će biti ključ u meču?

"Tko bude mirniji i fokusiraniji i držao se plana, u prednosti je. Nole će puno bolje reternirati nego Nadal, neće mu ostaviti puno prostora, mislim da Federer nema šanse ne dobije li u tri seta."

Prvi tjedan ste proveli u Wimbledonu, pa morali otići zbog obaveza, hoćete li se vratiti na finale?

"Ne, tu ću biti. Ja sam svoj tjedan odradio, imam tri pobjede, perfektan skor. Sve se zna, igrali su toliko puta, nema tu neke velike taktike i pameti."

"To mi je bio možda najbolji teniski tjedan"

Kako ste kliknuli s Đokovićem?

"To mi je bio možda najbolji teniski tjedan, skroz drugi nivo komunikacije. Vidi se zašto je broj 1, znam ja njega i cijeli tim, ali upoznavanje, moje viđenje njegove igre, prošlo je jako dobro."

Hoće li se nastaviti suradnja?

"Znam da vas sve zanima, pričali smo o tome, ali čekat ćemo da završi finale i da se sve smiri."

Po tome zaključujem da ste već odlučili.

"Nismo ništa dogovorili jer ima tu puno stvari. Meni je bilo fenomenalno, mislim da je i on zadovoljan, svi smo se super složili."

Osvojili ste kao igrač 2001., sljedeće godine možda kao trener.

"Bar neki mali doprinos sam dao, i prva tri meča se računaju, imam doprinos od nekih 2-3 posto. Važna je i atmosfera, ne dobivaju se mečevi samo forhendom i bekendom. Važna je priprema, atmosfera, balkanski humor koji puno opušta prije meča, pogotovo ovako velikih."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider