Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najavio i spektakl u Zadru

Ivanišević ekskluzivno za Novu TV: Đoković je za mene najveći svih vremena, a Federer više neće osvojiti Grand Slam

Proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević bio je gost Dnevnika Nove TV, gdje je govorio o velikom teniskom spektaklu koji dovodi u Hrvatsku te rivalstvu Rogera Federera i Novaka Đokovića.

Reporter Nove TV Stipe Antonijević razgovarao je s legendarnim hrvatskim tenisačem Goranom Ivaniševićem.

''Prvi put sam direktor, malo sam i uzbuđen. Ali uz dobru ekipu u Zadru nadam se da će Hrvatska izaći u lijepom svjetlu. Zasad su sigurni Novak, Borna, Čilić pa koliko sam čuo Zverev i Dimitrov. Ne znam hoće li Novak još koga dovesti, ali sigurno ide jedna osoba iz kvalifikacijskog turnira, koji počinje tjedan dana prije'', izjavio je Ivanišević za Novu TV.

Skoro je godinu dana kako ste trener Novaka Đokovića. Kako sada gledate na taj period?

''Gledajte, on je broj jedan. Šteta što se ova godina zaustavila, mislim nadam se da nije još, ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Novak je počeo nevjerojatno, 18 pobjeda zaredom. Ako ćemo pridodati one tri iz prošle godine, to je 21 pobjeda zaredom'', rekao je Goran te nastavio:

''On je psihički i teniski doveo svoju igru na jedan nivo kojem je bilo teško parirati. Tako da mi je žao što se to nije dalje nastavilo. Svi su izgubili. Ali meni je suradnja fenomenalna, mislim da je i on zadovoljan.''

U svijetu tenisa traje ta rasprava između Đokovića, Nadala i Federera tko je najveći tenisač svih vremena. Koje je vaše mišljenje?

''Kad jednog dana svi završe karijeru, onda će se napraviti račun. Meni je tu teško govoriti, jer po meni je Novak najbolji i on je jedini koji može osvojiti kalendarski Grand Slam. Ako bude zdrav, mislim da će on oboriti taj rekord. Mislim da će i Nadal oboriti Federerov rekord. Nažalost, mislim da Federer neće osvojiti više niti jedan Grand Slam, jer sigurno se neće vratiti mlađi. Ali ne treba otpisivati Federera. Meni je Novak Đoković najveći tenisač svih vremena, a hoće li to napraviti rezultatski, ja se iskreno nadam'', objasnio je Ivanišević.

Cijeli intervju možete pogledati u priloženom videu.

Serena Williams (Foto: AFP) Tenisačica objasnila zašto je bila tjedan dana u šoku jer je vidjela potpuno golu Serenu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider