Tenis
SPORTOVI
Tenis
ŠTO VI MISLITE?

VIDEO Genijalan potez ili bezobrazluk? Francuski tenisač razljutio publiku na meču

Teniska publika nekad zna biti vrlo osjetljiva i probirljiva po pitanju onoga što se događa na terenu.

Corentin Moutet (Foto: Afp)

23-godišnji francuski tenisač, Corentin Moutet, inače 69. igrač svijeta prema ATP ljestvici, izborio je osminu finala ATP turnira u Napulju. To je napravio tako što je savladao domaćeg tenisača Luku Nardija, rezultatom 6:7 (7), 7:6 (3), 6:2.

Nardi je uzeo prvi set rezultatom 7:6, a onda je i drugi doveo do tie breaka, putem kojeg je pokušao izjednačiti najbolji rezultat karijere. U tome nije uspio, a Moutet je već u prvom poenu spomenutog tie breaka napravio potez koji je tema ovog teksta.

Genijalna izvedba ili omalovažavanje?

Nakon što je Talijan jedva dostigao jednu loptu, vratio ju je visoko u teren, gdje je Moutet imao lak zadatak samo ju zakucati bilo gdje u njegovo polje. On je zamahnuo kao da će to napraviti, a onda je namjerio promašio te postavio reket. Loptica je pala na njega te u laganom letu završila uz mrežu, u polju njegovog protivnika.

Potez je to koji izgleda zabavno i vrlo domišljato, no mnogi smatraju kako mu nije mjesto u gospodskom sportu, što je epitet kakvim tenis vole krasiti oni uključeni u njega.

Takvo ponašanje talijanskoj publici nije se svidjelo te se Moutet susretao sa zvižducima do kraja meča, no isti mu očito nisu smetali, budući da je prvo uzeo spomenuti tie break, a onda je bez većih problema odradio posao u trećem setu.

Potez kojim je Moutet razbijesnio publiku te po mnogima omalovažio svog protivnika pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider