Tenis
SPORTOVI
Tenis
davis cup

Hrvatski tenisači imaju novog izbornika s kojim brane naslov svjetskih prvaka

Franko Škugor bit će privremeni izbornik hrvatske teniske Davis Cup vrste, koja će od 18. do 24. studenoga u Madridu braniti naslov pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na posebnoj konferenciji za novinare u Zagrebu Franko Škugor predstavljen je kao privremeni izbornik, dok je većina konferencije bila posvećena raskidu ugovora s bivšim izbornikom Željkom Krajanom.

U subotnjem priopćenju iz HTS-a predsjednica Nikolina Babić izjavila je da je nakon zajedničkog sastanka užeg vodstva HTS-a s igračima zaključeno da reprezentacija neće ići na završni turnir u Madrid pod vodstvom izbornika Krajana te da je s njim dogovoren sporazumni prekid suradnje.

"HTS je sporazumno raskinuo ugovor o radu s Krajanom i zahvaljujemo mu na sedam godina rada. No došlo je do poremećaja u odnosima, a nisu bili u pitanju financijski problemi kao što su mediji spominjali. Izbornik je izgubio kredibilitet među igračima, loša atmosfera trajala je od osvajanja Davis Cupa u Lilleu i igrači nisu bili u fokusu. Igrači su najvažniji i sam je izbornik rekao da je u takvu ozračju dogovoreno da on ne putuje. Sad je najvažniji naš nastup u Madridu, u jako smo teškoj skupini, nema Marina Čilića, ali vjerujemo da ćemo napraviti dobar rezultat'', kazala je predsjednica HTS-a Nikolina Babić te dodala kako će natječaj za novoga izbornika biti proveden do kraja godine.

Željko Krajan najdugovječniji je i najuspješniji teniski izbornik, koji je za svog mandata, započetog u siječnju 2012. godine i završenog u subotu priopćenjem Hrvatskog teniskog saveza o "sporazumnim raskidom ugovora" s 40-godišnjim Varaždincem, bio na čelu reprezentacije koja je prošle godine u Lilleu po drugi put donijela Davis Cup u Hrvatsku, a 2016. bila na korak do trijumfa u zagrebačkom finalu protiv Argentine.

Privremeni je izbornik Šibenčanin Škugor.

"Bio je to dogovor među igračima, pitali su me bih li pristao s obzirom na to da nisam prijavljen za Madrid i ja sam odgovorio potvrdno. Nisu idealni uvjeti, ali ćemo se boriti. Borna će biti prvi igrač, 21-godišnji Borna Gojo (ATP - 279.) ili 22-godišnji Nino Serdarušić igrat će singl, a kod parova imamo vremena procijeniti koji će igrači nastupiti, ovisno i koliko daleko će dogurati Ivan Dodig u Londonu", kazao je Škugor.

Ćorić: Postojale su nesuglasice

Borna Ćorić s izostankom Čilića postaje ključni čovjek u obrani naslova u Madridu.

"Sretan sam što sam uspio osposobiti svoje tijelo za nastup u Madridu jer sam u posljednjih šest mjeseci, od Hallea, imao podosta problema s zdravljem. Bit će to veliki izazov, novi je format i nismo u kompletnom sastavu, ali to je Davis Cup i svašta se može dogoditi. Što se tiče Krajana, postojale su nesuglasice s igračima te smo mi igrači odlučili da u Madrid putujemo sami", kazao je Ćorić, koji je odgovorio i na pitanje zašto Ivo Karlović ne putuje u Madrid.

''Karlovića nije dugo bilo i to je njegov izbor. Prijavio je challenger u Houstonu, a mi nismo mogli dopustiti da on dođe večer prije prvog meča. Bio je to jedini razlog zbog kojeg se nismo mogli složiti oko njegova dolaska.''

Reprezentacija u Madrid putuje u utorak ujutro, a u skupini je s domaćinom Španjolskom i vrlo jakom Rusijom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider