Tenis
SPORTOVI
Tenis
Taman može u Pariz

Francuzi usvojili novi zakon koji ide na ruku Đokoviću: Moći će zaigrati na Roland Garrosu?

Najbolji svjetski tenisač nije mogao nastupiti na Australian Openu, a u svibnju započinje Roland Garros, drugi Grand Slam turnir sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open, protječe bez najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.

Svjetski broj jedan deportiran je iz Australije nakon što mu je konačnom odlukom odbijena viza, a čim je Đoković napustio Melbourne u svijetu tenisa nadvili su se upitnici u vezi daljnjih njegovih nastupa na turnirima. Naročito to vrijedi za preostale Grand Slamove u ovoj sezoni: Roland Garros, Wimbledon i US Open.

S obzirom da je, od navedenih, prvi po redu turnir u Parizu, s nestrpljenjem se iščekuju vijesti oko toga kako će se postaviti Francuzi po pitanju necijepljenih tenisača i tenisačica. Tako smo u proteklih nekoliko dana mogli pročitati da je Gil Moreton, predsjednik Francuskog teniskog saveza, izjavio da se oni već pripremaju za dolazak necijepljenih tenisača i tenisačica. Dan poslije njegove izjave ministrica sporta Roxana Maracineanu objavila je odluku o obveznom cijepljenju koje je izglasao parlament za sve strance sudionike sportskih događanja, što znači i za Roland Garros.

Osim cijepljenja, vrijedit će i preboljenje

Sada se čini kako se događa novi preokret. Naime, Francuzi su usvojili novi zakon, izglasao ga je Parlament uz zeleno svjetlo Ustavnog vijeća. Sukladno novim zakonskim odredbama, od ponedjeljka u Francuskoj profesionalni sportaši morat će pokazati zelenu Covid-propusnicu. U prijevodu, bit će potrebno ili cijepiti se ili imati dokaz o preboljenju, a dosad je to vrijedilo isključivo za cijepljene.

Za Đokovića bi ovo moglo biti spasonosno rješenje jer on je bio pozitivan na testu 16. prosinca. Roland Garros počinje 22. svibnja i trajat će do 5. svibnja. On je tek 11 dana od pozitivnog PCR testa dobio Covid-potvrdu o preboljenju, što znači da će moći doputovati u Pariz i započeti sa sudjelovanjem na turniru, a pritom će imati isti tretman kao i cijepljeni.

Do svibnja je još puno, a nema sumnje da će ova tema biti dominantna u svijetu tenisa u razdoblju koje je pred nama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider