Tenis
SPORTOVI
Tenis
BAŠ GA NEĆE

VIDEO Amerikanac poludio u Splitu: Svađao se sa sucem i razbio reket pa izgubio meč!

Frances Tiafoe izgubio je i drugi meč na Davis Cupu u Splitu, što baš i nije najbolje prihvatio.

Frances Tiafoe (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Ne možemo reći kako se Frances Tiafoe, trenutno 11. tenisač svijeta, baš najbolje osjeća u Splitu. Jučer je u dva seta poražen od Borne Goje, u meču protiv Hrvatske, a danas je bolji od njega bio i Nizozemac Tallon Griekspoor.

I dok je poraz protiv Goje prihvatio poprilično šokiran, ali bez incidenata, drugi izgubljen meč u nizu mu nije niti blizu dobro sjeo. Zapravo, ono što je napravio dogodilo se prije nego ga je i izgubio.

Umjesto da se pokuša vratiti, odlučio se svađati sa sucem

Tiaefo i Griekspoor svoj su meč doveli do tie breaka trećeg seta, a tamo je Nizozemac odigrao nekoliko sjajnih poena te je došao do vodstva 5:2, uz dva svoje servisa. Odnosno, imao je priliku s dva poena završiti meč.

Na prvom je jako dobro servirao, no sudac je signalizirao aut. Ipak, uslijedila je provjera koja je potvrdila da lopta bila dobra te je Nizozemcu dodijeljen bod.

To se nije svidjelo američkom tenisaču koji je smatrao kako poen treba biti ponovljen, unatoč tome što je bezuspješno pokušao vratiti servis, odnosno odigrao je prije znaka za aut.

Uslijedila se svađa sa sucem, koja nije dala ploda pa je Tiafoe razbio reket. Tim putem dobio je kazneni bod, što je ujedno značilo i kraj meča, budući da je Griekspoor nakon prihvaćene ispravke vodio 6:2 i imao četiri meč lopte.

Nažalost po Tiafoea, ovog puta mu njegovi suigrači nisu pomogli, kao u slučaju protiv Hrvatske, nego je Botic van de Zandschulp savladao Tommyja Paula, čime je Nizozemcima donio pobjedu u ovom meču, ali i poprilično otežao Hrvatskoj lov na jedno od prva dva mjesta, koje će voditi na finalni turnir u Španjolsku.

Kako je izgledao Tiafoev trenutak ludila, pogledajte OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider