Tenis
SPORTOVI
Tenis
Svaka čast

Federer pokazao veliko srce: Prikupio višemilijunski iznos za djecu u Africi

Sav prihod od aukcije ide za financiranje obrazovnih projekata u Južnoj Africi i Švicarskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Švicarac Roger Federer sakupio je gotovo četiri milijuna eura na aukciji svoje sportske odjeće i opreme u aukcijskoj kući Christie.

Sav prihod od prodaje donirat će se zakladi Roger Federer koja financira obrazovne projekte za djecu u Južnoj Africi i Švicarskoj.

Prodaja je donijela ukupno 3.98 milijuna eura, gotovo četiri puta više od prvotnog cilja. Aukcija se odvijala u dvije faze - uživo 23. lipnja u Londonu, kao i na internetu od 23. lipnja do 14. srpnja.

Među brojnim predmeti na aukciji bili su i reket kojim je Federer osvojio naslov u Wimbledonu 2007. godine, kao i tenisice u kojima je osvojio Roland Garrosu 2009. godine.

gol expired Uzbuna u Tokiju: Koronavirus u hotelu reprezentacije Brazila, rekordan broj novozaraženih divider

"Postignute cijene bile su nevjerojatne, što me jako raduje jer novac ide zakladi Roger Federer", rekao je švicarski prvak.

"Počeli smo prikupljati predmete koji su me pratili na terenu, jer smo mislili da bismo možda jednog dana mogli učiniti nešto korisno s njima", dodao je.

Najveću cijenu dosegla su tri rekata koje je Federer koristio na Wimbledonu 2019. godine koji su prodana za 162.500 funta.

Kolekcija Rogera Federera najveća je kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik, rekao je predstavnik Christie'sa za AFP tijekom predstavljanja nekih predmeta na aukciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider