Tenis
SPORTOVI
Tenis

Federer priznao: Đoković je bolji od mene

Turnir Masters serije 1000 u Miamiju je Švicarac Roger Federer dočekao kao treći tenisač svijeta, što je apsolutno neobična situacija za osvajača 16 Grand Slam titula u karijeri

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posredstvom toga, ali i nastupa u zadnje vrijeme kada u svijetu tenisa uglavnom vladaju Rafael Nadal i posljednjih mjeseci Novak Đoković, Švicarac se sve češće suočavao s pitanjima o krizi, padu kvalitete i sličnom.

>> 'Fedex nikad više prvi, pa Đokoviću je postao mušterija'

"Nije mi bitno što se govori, već tko govori. Ne prihvaćam tezu da sam u krizi, jer definitivno nisam nikada razmišljao da ću vladati 15 godina u svijetu tenisa. To je ipak nemoguće", rekao je Federer.

"Sve uglavnom u sportu ide u fazama i to je dobro. U ovom trenutku je definitivno najbolji tenisač na svijetu Đoković i to je u redu. No, bio sam i ja najbolji dugo vremena, bio je i Nadal. Vidjet ćemo što nosi svaki novi turnir i nova faza sezone. Isto tako, mislim da nas ima nekoliko koji stvarno konstantno igramo na visokoj, visokoj razini. No, uvijek je netko mali korak ispred ostalih", zaključio je Federer.

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati