Tenis
SPORTOVI
Tenis
NEKO DRUGO VRIJEME

Federer opalio selfie za povijest, ovo se nekad zvalo velikom četvorkom

Iako češće slušamo o pojmu velike trojke, jedno tenisko razdoblje s razlogom možemo zvati razdobljem velike četvorke.

Đoković, Murray, Nadal i Federer (Foto: Afp)

Najbolji tenisači svijeta jako se dobro zabavljaju na Laver Cupu u Londonu, ujedno posljednjem turniru na kojem će u profesionalnoj teniskoj karijeri nastupiti Roger Federer.

Upravo je Federer zbog svog umirovljenja u središtu pozornosti javnosti. No, on se prije svega odlučio dobro zabaviti. Tako je fanovima podijelio snimku gdje igra stolni tenis protiv Diega Schwarzmana, i to dok su svečano odjeveni.

Ipak, puno jača fotografija nastala je nešto kasnije, na rijeci Temzi, gdje su tenisači brodom putovali na večeru. 

Velika četvorka

Na njoj se nalazi ono što smo nekad zvali velikom četvorkom tenisa. Riječ je o razdoblju kad je Andy Murray bio u svom "primeu" i kad se ravnopravno nosio s Federerom, Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom. Budući da on na vrhu ipak nije potrajao toliko dugo koliko ostatak, puno češće se susrećemo s pojmo velike trojke. No, Andy je itekako sjajan tenisač.

Roger osim po mnogima najboljeg tenisa ikad ima i sposobnost uhvatiti dobru fotografiju. Ovaj selfie uistinu je za povijest. Na njemu su ljudi koji su nas toliko dugo razveseljavali svojim međusobnim mečevima, od kojih dvoznamenkasti broj ulazi među najbolje mečeve svih vremena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider