Tenis
SPORTOVI
Tenis
odluka pala u parovima

Fed Cup reprezentacija upisala i drugu pobjedu, sa Srbijom za prvo mjesto!

Hrvatska Fed Cup reprezentacija upisala je i drugu pobjedu u skupini B Fed Cupa.

Ana Konjuh (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska teniska Fed Cup reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na turniru Prve euro-afričke skupine koji se održava u britanskom Bathu. Nakon što su na startu sa 2-1 svladale Tursku hrvatske su tenisačice jednakim rezultatom bile bolje od Gruzije, pa će u petak protiv Srbije igrati za prvo mjesto u grupi B.

Pobjednik tog okršaja u subotu će se sastati s najboljom ekipom iz grupe A, a bolji će se plasirati u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Hrvatska je povela zahvaljujući Ani Konjuh koja je svladala Mariam Bolkvadze sa 6-4, 6-3.

"Bilo je teže nego što sam očekivala, ali barem se samopouzdanje diže. Nezgodna je suparnica, ljevoruka, ali uspjela sam naći rješenje. Ruka je u redu, to je također važno", rekla je Ana Konjuh.

Potom je Jana Fett ispustila pobjedu protiv Ekaterine Gorgodze. Naša je igračica u trećem setu četiri puta imala prednost "breaka", kod 5-4 servirala za pobjedu, ali je na kraju Gruzijka bila uspješnija sa 4-6, 6-3, 7-5.

"Jedino što je bilo dobro je borbenost. Loše sam odigrala, nisam osjećala servis i mislim da je to presudilo", rekla je Fett.

Odlučujući bod hrvatskoj reprezentaciji donijele su Darija Jurak i Ana Konjuh pobijedivši Ekaterinu Gorgodze i Oksanu Kalašnjikovu 7-5, 6-1.

"Dobar smo tandem, malo je trebalo da nađemo ritam, ali smo ga našle. Dugo nismo igrale zajedno, no dobro smo se snašle", rekla je nakon pobjede Darija Jurak, dok je izbornica Iva Majoli dodala:

"Odlučili smo da se Donna treba odmoriti, pa zato nije igrala, jer je bila dosta iscrpljena nakon turnira u Sankt-Peterburgu i meča protiv Turske. Nadali smo se da ćemo do pobjede doći već nakon pojedinačnih mečeva, no nije se tako dogodilo. Svejedno, jako smo vjerovali u par, jer Darija i Ana su uvijek bile odlične u Fed Cupu", rekla je Majoli.

U drugom dvoboju ove skupine Srbija je osigurala pobjedu protiv Turske povevši sa 2-0. Ivana Jorović nadigrala je Čaglu Buyukakčay sa 6-2, 6-3, dok je Aleksandra Krunić bila bolja od Pemru Ozgen sa 3-6, 6-4, 6-2.

Srbija i Hrvatska vode na ljestvici s dvije pobjede, dok Gruzija i Turska imaju po dva poraza. Hrvatska će u petak u 3. kolu igrati protiv Srbije.

Samo prvoplasirana ekipa iz grupne faze će imati priliku boriti se za promociju u razigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini 2, a igrat će protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider