Tenis
SPORTOVI
Tenis
preokret u fed cupu

Fett i Jurak slavile u parovima i donijele pobjedu Hrvatskoj

Hrvatski par je slavio i dovršio preokret protiv Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske tenisačice Jana Fett i Darija Jurak pobijedile su sa 6:4, 6:4 Turkinje Čaglu Buyukakčay i Pemru Ozgen u odlučujućoj igri parova te tako donijele pobjedu našoj Fed Cup reprezentaciji u prvom nastupu na turniru Prve Euro-afričke skupine u britanskom gradu Bathu.

Turska je povela zahvaljujući pobjedi Buyukakčay protiv Ane Konjuh sa 7:5, 2:6, 6:3, a izjednačila je Donna Vekić koja je sa 7:6 (0), 6:3 svladala Ozgen.

U drugom dvoboju grupe B Srbija je sa 2:1 bila bolja od Gruzije. Ivana Jorović je pobijedila Mariam Bolkvadze sa 6:3, 6:1, a Olga Danilović je sa 7:5, 6:3 nadigrala Ekaterine Gorgodze. U igri parova Bolkvadze i Oksana Lalašnjikova su sa 6:3, 7:5 bile bolje od Danilović i Jorović.

U četvrtak (11 sati) će naše tenisačice igrati meč 2. kola protiv Gruzije, dok će u drugom dvoboju igrati Srbija i Turska.

Samo prvoplasirana ekipa iz grupne faze će imati priliku boriti se za promociju u razigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini 2, a igrat će protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider