Tenis
SPORTOVI
Tenis
Za naslov protiv Britanca

Đoković šesti put ove godine ušao u finale turnira iz Masters serije

Poznata su oba finalista ATP turnira iz Masters serije 1000 u Cincinnatiju. Za naslov će se boriti Britanac Andy Murray protiv najboljeg tenisača današnjice Novaka Đokovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Murray izborio finale polufinalnom pobjedom 6-3, 7-6(8) protiv Amerikanca Mardyja Fisha, svojom jubilarnom 300. pobjedom na ATP Touru, Đokoviću je put do završnice bio olakšan budući mu je kod njegovog dobivenog prvog seta 7-5 Čeh Tomaš Berdych predao drugi polufinalni sraz zbog ozljede ramena. Ista je to ozljeda zbog koje je Berdych u četvrtfinalnom meču protiv Rogera Federera primao liječnički tretman.

Iako je Čeh u prvom setu imao vodstvo 5-3 i servis za set kod 5-4, izgubio je četiri gema u nizu, nakon čega je prišao mreži i rekao da više ne može nastaviti meč. Bio je ovo osmi međusobni ogled ove dvojice tenisača, a Đoković je kao pobjednik izašao sedam puta.

U kalendarskoj 2011. godini srpski tenisač ima tek jedan poraz u 58 odigranih mečeva, a u finalu protiv Murrayja lovit će svoj šesti ovosezonski naslov na turnirima iz Masters serije 1000 i prvi u Cincinnatiju. Prije tri godine Đoković je igrao finale Cincinnatija, a tada ga je pobijedio upravo Murray (7-6, 7-6).

Inače, Đoković i Murray međusobno su dosad igrali devet puta, a uspješniji je srpski tenisač sa šest pobjeda. Dva puta su igrali ove godine, a Đoković je slavio u finalu Australian Opena i polufinalu Rima.

ATP Cincinnati, polufinale:

Murray (4) – Fish (7) 6-3, 7-6(8)
Đoković (1) – Berdych (8) 7-5, predaja Berdych

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider