Tenis
SPORTOVI
Tenis
POBJEDA BUGARKE

Donna Vekić za 64 minute ispala u trećem kolu US Opena

Vekić je i četvrti put izgubila protiv bugarske tenisačice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u osminu finala US Opena nakon što je u dvoboju 3. kola izgubila od Bugarke Cvetane Pironkove sa 4-6, 1-6.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i četvrta pobjeda 32-godišnje bugarske tenisačice. Sve četiri pobjede je ostvarila na tvrdoj podlozi i sve četiri bez izgubljenog seta nakon što je slavila sa 6-1, 6-0 u Sydneyu (2015), 6-2, 7-5 u Indian Wellsu (2016) i 6-2, 6-1 u San Antoniju (2016).

Zanimljivo, Pironkova se ove godine vratila tenisu nakon trogodišnje pauze tijekom koje je postala majka, ali i poduzetnica.

Dominik Livaković Livaković otkrio kako je Dalić reagirao u poluvremenu: ''Nemamo razloga za zadovoljstvo'' divider

Dobivši sina Aleksandera u ožujku 2018. godine nije previše razmišljala o povratku tenisu, već je pokrenula vlastitu liniju odjeće. Međutim, početkom ove godine se ipak odlučila vratiti na teren, a uslijed brojnih otkaza (23 iz Top 100) upala je direktno na US Open i pretvorila se u jednu od najboljih priča.

Pobjedom protiv Vekić probila se među 16 najboljih izjednačivši svoj prethodni najbolji rezultat na US Openu iz 2012. Vekić, nažalost nije uspjela ponoviti četvrtfinale iz prošle godine.

gol expired Postava bez glave, repa i balansa: Izbornik je napravio pogreške koje ne smije ponoviti divider

U prvom setu obje su tenisačice držale svoj servis do rezultata 3-3. Tada je Bugarka načinila break za 4-3, no Vekić je uzvratila izjednačivši na 4-4. Nažalost, uslijedio je novi break Pironkove koju novu priliku nije propustila. Mirno je odservirala za 6-4 u prvom setu.

U drugom setu igra hrvatske tenisačice se raspala. Pironkova je čak tri puta Donni oduzela servis za uvjerljivih 6-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider