Tenis
SPORTOVI
Tenis
bilo je i bijesnih reakcija

Vekić ima zanimljiv plan B nakon otkazivanja Indian Wellsa: Mogao bi to biti samo početak kaosa

Brojni tenisači reagirali su na iznenadnu odluku da se otkaže jedan od najvećih turnira na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak ujutro osvanula je vijest o otkazivanju ATP Masters 1000 turnira Indian Wellsa, tzv. petog grand slam turnira sezone, svega tri dana prije početka glavnog turnira. Razlog otkazivanja je koronavirus. Naime, jednoj osobi u Riverside Countyju potvrđena je zaraza, nakon čega je Zavod za javno zdravstvo savjetovao organizatorima otkazivanje turnira.

gol expired Nakon što je njezin izgled šokirao MMA svijet, dijagnoza iz bolnice ostavila je mnoge u čudu divider

"Jako smo razočarani što se turnir neće održati, no zdravlje i sigurnost lokalne zajednice, navijača, igrača, volontera, sponzora, zaposlenika i svih ostalih sudionika u ovom projektu mnogo je važnije. Spremni smo održati turnir u nekom drugom periodu i pokušat ćemo vidjeti postoji li takva mogućnost u kalendaru", kazao je direktor turnira Tommy Haas.

Takva odluka nekim je igračima bila razočaravajuća, neki su bili izrazito ljutiti, dok su neki već našli alternativu što će raditi sa slobodnim vremenom, s obzirom na to da je većina igrača već u Kaliforniji i imaju organiziran smještaj barem do kraja ovog tjedna koji je tek započeo. Jedna od njih je i naša Donna Vekić, koja je odgovorila teniskom novinaru Benu Rothenbergu na pitanje:

gol expired Objavljena prva fotografija Ronaldinha iz paragvajskog zatvora: Smješten u dijelu s dilerima divider

* Što ćete raditi sa svim slobodnim vremenom sada kada je Indian Wells otkazan?

"Igrati golf?", odgovorila je Donna Vekić, dok pobjednica prošlotjednog turnira u Monterreyju Elina Svitolina ima drugačijih planova.

"Idem kući odmarati se."

Rafa Nadal bio je razočaran zbog otkazivanja turnira na kojem brani lanjsko polufinale.

"Vjerojatno ste čuli da je otkazan Indian Wells. Još nismo odlučili što ćemo dalje. Žalosno je što se događa u svijetu s koronavirusom. Nadam se da će se ubrzo pojaviti neko rješenje. Ostanite zdravi i sigurni", napisao je drugi tenisač svijeta.

"Koji k...? WTA, nije li najmanje što možete napraviti izvanredni sastanak s igračicama na Touru???" napisala je ljutita belgijska tenisačica Kirsten Flipkens.

"Bilo bi lijepo kada bi ATP malo bolje komunicirao stvari s igračima, a ne da o otkazivanju turnira saznajem preko društvenih mreža i drugih aplikacija", dodao je Diego Schwartzman.

Igrač parova Jamie Murray dao je nagovijestiti da je Indian Wells samo početak otkazivanja turnira.

"Ovo nije dobro za Tour jer ako je Indian Wells otkazan zbog samo jednog slučaja koronavirusa, bit će otkazan i Miami, koji ima mnogo više slučajeva. Granice sjeverne Italije trenutačno su zatvorene. Masters 1000 u Rimu? Roland Garros? Wimbledon!!!?".

Turnir u Miamiju na rasporedu je za dva tjedna, a onda se teniska sezona seli na europsku zemlju, gdje prednjače turniri u Rimu i Monte Carlu. Vrhunac zemljane sezone je Roland Garros.

Što će biti s ostatkom ATP i WTA Toura, teško je reći, no vjerojatno će u budućnosti biti još otkazanih turnira i natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider